Politică

Îi rog pe botoșăneni să vină la vot pe 6 decembrie pentru a le arăta liberalilor că nu îi pot opri să facă schimbarea! Guvernarea PNL-USR-PLUS e mai periculoasă decât COVID-UL!

PSD Botoșani este pregătit pentru alegerile parlamentare din 6 decembrie și le spune botoșănenilor să vină la vot, respectând toate măsurile de protecție sanitară, pentru a arăta celor de la putere că nu îi pot opri să facă schimbarea! Guvernarea Dreptei Unite formată din PNL-USR-PLUS e mai periculoasă decât noul coronavirus.

PSD are soluții. PSD știe să guverneze bine. Programul de guvernare al PSD pentru următorii 4 ani este gata! PSD înseamnă siguranță, competență, coerență, predictibilitate, construcție, împreună cu oamenii, siguranța sănătății, siguranța locurilor de muncă, siguranța economică!

Este mult mai periculos ca botoșănenii să rămână acasă, cu “Dreapta Unită” încă 4 ani la guvernare, decât să voteze! Iohannis și PNL-USR PLUS atacă sănătatea și siguranța locurilor de muncă, siguranța veniturilor familiei și siguranța unui trai mai bun pentru fiecare botoșănean și fiecare român. PNL are un plan pentru intimidarea alegătorilor care vor să schimbe actualul guvern. Liberalii vor cu orice preț să facă alegeri în vârful pandemiei pentru a descuraja prezența la vot a categoriilor mai vulnerabile față de coronavirus. PNL se folosește de pandemie pentru a se menține la putere. Răspunsul alegătorilor din Botoșani și din toată țara va fi însă unul usturător pentru PNL și Iohannis: „Nu îi pot ei speria pe români, cât pot ei vota!”, a declarat Doina Federovici, președintele PSD Botoșani.

Există o contradicție logică în discursul lui Iohannis și al PNL. Pe de o parte, spun că pandemia e foarte gravă și că trebuie introduse tot felul de restricții, dar pe de altă parte insistă că vor alegeri cu orice preț. În martie, la doar câteva sute de cazuri înregistrate pe zi, Iohannis a emis decretul privind starea de urgență, acum, când s-a ajuns la aproape 10.000 de cazuri pe zi, starea de urgență nu este necesară.

Din păcate pentru botoșăneni și pentru toți românii, Guvernul Orban nu a luat măsuri coerente pentru a stăvili pandemia, nu a testat corespunzător și suficient de mult, nu a pregătit sistemul medical și nici sistemul educațional. Tot ce au făcut, toate resursele disponibile le-au alocat doar pregătirii alegerilor locale și parlamentare. Liberalii își asumă deliberat această contradicției pentru că scopul lor este de a-i speria pe alegătorii mai vulnerabili în fața pandemiei. Ei știu că acești alegători vor vota împotriva lor pentru că Guvernul PNL le-a pus viața și sănătatea în pericol prin modul dezastruos în care au gestionat pandemia și economia”,  subliniat Doina Federovici.

PSD a cerut și cere insistent ca viața oamenilor să fie mai presus de jocurile politice ale puterii! PSD a cerut ca Guvernul Dreptei Unite să nu sacrifice educația copiilor din România în scop electoral și să nu țină școlile închise, în timp ce în toată lumea civilizată, dreptul la educație a fost statuat deasupra oricăror alte sacrificii făcute în lupta cu pandemia. 

În România Educată, cu ochii pe sondaje, Iohannis şi Dreapta Unită au ferecat școlile și au condamnat copiii la educație second-hand. Suntem pe un contrasens istoric și vom plăti scump deciziile luate doar cu gândul la alegeri. Indiferent de planurile lui Iohannis și ale PNL, românii înțeleg că votul este singura cale democratică prin care se pot salva din dezastrul în care s-a ajuns din cauza Guvernului Dreptei Unite”, a arătat președintele PSD Botoșani.

Comandat de PARTIDUL SOCIAL DEMOCRAT – ORG. JUD. BOTOȘANI, Realizat de Direct Research SRL, Cod unic de identificare mandatar financiar 11200020.