Politică

Dan Șlincu, candidat PSD pentru Camera Deputaților: „Educația copiilor este sacrificată degeaba, epidemia continuă să se extindă galopant, dar nu din cauza școlilor!”

Dan Șlincu, candidat PSD pentru Camera Deputaților: „Educația copiilor este sacrificată degeaba, epidemia continuă să se extindă galopant, dar nu din cauza școlilor!

Dan Șlincu, fostul prefect al județului Botoșani, candidat PSD pentru alegerile Parlamentare a declarat astăzi că actualul Guvern liberal ține școlile închise, total invers față de restul Europei, ceea ce afectează grav educația fiecărui elev.

Liberalii nu au avut niciun plan și nu au luat nicio măsură. Actualii guvernanți au avut toată vara la dispoziție, dar nu au pregătit școlile pentru deschiderea în siguranță, nu au pregătit sistemul de învățământ pentru on-line, nu au pregătit secțiile ATI și au pus în pericol sănătatea bolnavilor cronici prin lipsirea lor de acces la tratament. Educația copiilor este sacrificată degeaba, epidemia continuă să se extindă galopant, dar nu din cauza școlilor, ci a lipsei de competență a Guvernului PNL. Soluția corectă este cea propusă în fiecare zi de PSD. Testarea rapidă a copiilor și a profesorilor acolo unde există suspiciuni sau persoane contaminate, izolarea celor pozitivi, continuarea normală a școlii pentru cei sănătoși”, a declarat Dan Șlincu.

Guvernarea Iohannis-Orban continuă să aplice măsura anacronică de a închide fără discernământ, fără o analiză punctuală, toate școlile din zonele considerate roșii, în temeiul raportului de noi infectați mai mare de 3 la mia de locuitori, în ultimele 14 zile.

Din nepricepere, delăsare, frică și mai ales din lipsă de viziune și soluții, actuala guvernare preferă să compromită grav educația copiilor, viitorul lor și să procedeze total opus față de Europa civilizată. Există nenumărate avertismente ale specialiștilor, organizațiilor interne și internaționale care atestă nocivitatea cursurilor online”, a subliniat candidatul PSD Botoșani pentru Camera Deputaților.

Care sunt soluțiile PSD pentru funcționare școlilor în pandemie?

  • Profesorii trebuie testați periodic sau ori de câte ori e necesar!
    • Profesorii sunt în prima linie a expunerii, orice cadru didactic infectat poate răspândi virusul
    • Măsura izolării și indisponibilizării unui profesor afectează grav procesul educațional pentru zeci de copii cărora le predă
  • Copiii, dar și personalul didactic trebuie testați dacă există suspiciune ori contaminare, cei pozitivi intră în izolare, ceilalți sănătoși își continuă activitatea, clasa sau școala nu se închide.
  • Protecția cadrelor din educație prin acordarea de măști, dezinfectanți și materiale de protecție sanitară.
  • Măsuri organizatorice prin realizarea de fluxuri de intrare și ieșire, distanțare fizică, ore decalate pentru fiecare unitate de învățământ.
  • Educație și prevenție adecvate, pe înțelesul copiilor, ușor de înțeles, asimilat și aplicat.

Comandat de PARTIDUL SOCIAL DEMOCRAT – ORG. JUD. BOTOȘANI, Realizat de Direct Research SRL, Cod unic de identificare mandatar financiar 11200020.