Politică

Roxana Țurcanu, Pro România: Deciziile tardive ale Guvernului nu mai pot reda viața celor zece victime incendiate!

COMUNICAT DE PRESĂ –PRO România Botoșani

Botoșani, 18 noiembrie 2020

 

Faptul că se vor lua acum măsuri suplimentare privind siguranța pacienților în spitale sau că se fac declarații peste declarații din partea reprezentanților Guvernului, cum că vor schimba din funcții pe unii și pe alții, pe care tot ei i-au pus pe criterii politice, nu mai ajută cu nimic pe cele zece victime incendiate în secția ATI a spitalului din Piatra Neamț.

 

Ceea ce încearcă ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, să facă acum în al doisprezecelea ceas, înaintea alegerilor parlamentare este pur și simplu cinic. Declară în fața presei că 80% din managerii spitalelor din România ar trebui schimbaţi, iar coordonarea acestora ar trebui să revină la Ministerul Sănătăţii, motivând că situaţia actuală a sistemului medical a fost generată de guvernele, de  miniştrii Sănătăţii, de factorii politici şi cei locali din ultimii 30 de ani.

 

  Ca și cum este necunoscător de toată situația din sistemul sanitar din România care este în coordonarea sa de câteva luni bune și domnia sa nu ar fi trebuit să cunoască în mare parte problemele cu care se confruntă fiecare unitate medicală din județele țării noastre.

 

”Domnule ministru, vă reamintesc că acum 9 luni, în stare de urgență, v-ați înghesuit să luați conducerea spitalelor la minister, după care ați votat, cot la cot cu PSD, legea stării de alertă prin care cei din PSD au trecut numirea managerilor în atribuția CJ-urilor? Noi n-am uitat, pentru că PRO România și ALDE au fost singurele partide care s-au opus fugii voastre de responsabilitate. Dar, ca de obicei, v-ați ascuns după complicitatea PSD+PNL”, a declarat Roxana Florentina Țurcanu, candidatul PRO România pentru Senat.

 

Nu putem trece cu vedere nici peste faptul că PNL a numit la spitalul județean Neamț pentru câteva zile, un patron de pompe funebre, cules cu grijă din pepiniera lor de fake-specialiști. 

 

”După cele întâmplate, ne întrebăm dacă tot de-acolo vor alege și pentru numirile făcute direct de la Guvern? Răspunde cineva pentru această politică dezastruoasă ? Din păcate pentru noi toți, guvernarea penelistă nu a venit cu schimbări benefice pentru sănătatea noastră, a românilor, care plătim taxe substanțiale prin contribuția lunară. În schimb, se pot remarca prin schimbările pe funcțiile de conducere. Au schimbat conducerea DSP-urilor, au numit la conducerea spitalelor oameni care n-au administrat în viața lor nimic, oameni care n-au nicio competență să managerieze viața oamenilor bolnavi. S-au jucat cu numirile pe pielea noastră, iar numărul morților este de ordinul miilor. Pe 6 decembrie acest Guvern trebuie să afle că ei sunt cei care trebuie să dispară de la managerierea acestei țări! Să lase sistemul medical oamenilor  specialisti, oamenilor cu experiență în ceea ce fac, pentru că în acest domeniu nu putem risca viețile oamenilor doar pentru niște funcții acordate politic”, a adăugat Roxana Florentina Țurcanu.

 

Realizat la comanda Partidului PRO România Botoșani  de S.C. PLAY BY PLAY S.R.L., Cod Unic de Identificare mandatar financiar 11200008.