Politică

PSD vine în sprijinul românilor care vor să voteze și sunt în carantină, după ce Guvernul PNL a încercat să îi blocheze și să le îngreuneze accesul la vot

PSD anunță că a lansat o campanie publică de informare a alegătorilor pentru a se proteja și a merge la vot pe 6 decembrie, în contextul în care Guvernul Orban a stabilit alegerile în plină pandemie și a dorit să îngreuneze accesul la vot pentru cei care sunt în carantină sau vor fi în această situație, în perioada următoare.

Guvernanții liberali au încercat, prin orice mijloace, să descurajeze și să blocheze participarea la vot a celor care se află sau se vor afla în carantină, din cauza gestionării dezastruoase a pandemiei. 1 milion de contacți ai cazurilor pozitive ar putea fi în izolare la domiciliu în ziua votului, având nevoie de un act pentru a putea cere urna mobilă. PSD a propus o variantă simplă: declarația pe propria răspundere. Ministerul Sănătății s-a opus, venind în schimb cu o procedură nefuncțională, respectiv decizii emise de cei de la Direcțiile de Sănătate Publică. Cum să emită și să expedieze 1 milion de decizii cei care s-au dovedit incapabili să răspundă la telefoane? Este un calcul cinic pentru blocarea votului celor din carantină!”, au declarat liderii PSD Botoșani.

Guvernul Orban, după ce a pus alegerile în plină pandemie, pentru a-i intimida pe pensionarii cărora le-a tăiat drepturile, acum încearcă să blocheze și dreptul la vot al acestora.

PSD a propus procedura declarației pe proprie răspundere pentru solicitarea urnei mobile de către contacții intrați în izolare la domiciliu ce nu au un act care să le demonstreze incapacitatea de a se deplasa la secția de votare, având în vedere că izolarea a fost autoimpusă, după o discuție telefonică cu un reprezentant de la Direcția de Sănătate Publică.

Biroul Electoral Central a redactat un proiect de decizie pe baza propunerii PSD, însă, în ultimul moment, Ministerul Sănătății a cerut respingerea acestei propuneri, venind în schimb cu procedura ca Direcția de Sănătate Publică să emită decizii pentru contacții aflați în carantină, iar solicitarea urnei mobile să se facă pe baza acestor decizii.

În fiecare zi, Guvernul Orban adâncește haosul în domeniul sanitar. Medicii nu și-au primit drepturile cuvenite legal în perioadă de pandemie. ATI-urile nu mai au locuri, iar bolnavii sunt ținuți pe holuri, unde li se administrează oxigen. Direcțiile de Sănătate Publică sunt complet depășite. Corpul medical este extenuat, la capătul puterilor. Măștile de protecție sunt majoritatea neconforme și nu protejează pe nimeni, iar guvernul nu face nimic. Doar constată! Guvernul minte și falsifică datele prin plafonarea testărilor care să mascheze rezultate reale, catastrofale. Oferta electorală a liberalilor este încă 4 ani de dezastru cu Ludovic Orban. E mai riscant ca, pe 6 decembrie, să stai acasă și cu Orban încă 4 ani, decât să mergi la vot! Guvernul Orban e mai periculos decât noul coronavirus. Nu ne amenință doar sănătatea, ci și locurile de muncă, veniturile familiei, educația copiilor”, au subliniat liderii PSD Botoșani.

Comandat de PARTIDUL SOCIAL DEMOCRAT – ORG. JUD. BOTOȘANI, Realizat de Direct Research SRL, Cod unic de identificare mandatar financiar 11200020.