Politică

Silegeanu, mesaj pentru Huncă: ”Fostul coordonator nu știe ce înseamnă democrație, că era comunistă s-a încheiat de mult timp”




Comunicat de presă- Cătălin Silegeanu

Botoșani, 18.01.2021

PRO ROMÂNIA are nevoie de o conducere aleasă, nu impusă !

Ceea ce s-a întâmplat la finalul săptămânii trecute în partidul în care activez în prezent, respectiv PRO România, denotă faptul că fostul coordonator  nu știe ce înseamnă democrație, că era comunistă s-a încheiat de mult timp și toate deciziile se iau acum în baza unor consultări pertinente cu membrii care se implică atât social, politic, cât și financiar.

Acea întâlnire organizată la un restaurant, între câțiva dintre membrii partidului PRO România, fără să mă fi invitat și pe mine, în calitate de membru cu cotizația cea mai mare, plătită în avans , pentru a ajuta partidul în alegerile parlamentare,  mă face să cred că sunt considerat un  adevarat „pericol” pentru că aș putea obține conducerea partidului și astfel sunt ținut la distanță de cei care fac toate jocurile în acest partid.



 


De aceea, cer public organizarea alegerilor libere și democratice în partid, nu impunerea prin forță a unui președinte. Este timpul pentru un exercițiu democratic real în PRO România, dincolo de interesele personale ale unui singur membru. PRO România  trebuie să reprezinte interesele populației, iar lipsa de preocupare pentru români s-a văzut în rezultatele ultimelor alegeri.

De ce dorim să funcționăm în PRO România doar cu președinți impuși, din anumite considerente și nu dăm posibilitatea membrilor activi  și dornici de implicare în viața politică și socială a botoșănenilor, să aleagă un președinte, printr-o modalitate democratică și liberă, demnă de anul 2021.

Pe această cale, îmi anunț public dorința de a candida la președinția partidului PRO România, deoarece consider că sunt capabil pentru această funcție, mai ales că acum mai mult ca niciodată, partidul are nevoie de un suflu nou, de o altă viziune privind politica în relația cu cetățeanul, de stoparea tuturor jocurilor politice doar pentru a obține cei din conducerea partidului, anumite posturi bine plătite la  instituțiile statului.

Faptul că sunt tânăr, independent financiar, dornic de implicare în politica botoșăneană pentru a putea dezvolta și îmbunătăți nivelul de trai din județul nostru și că știu să ascult pe fiecare om care are o idee bună sau o părere diferită față de a mea, mă face să cred că pot fi cea mai bună opțiune pentru partidul PRO România, care de ce să nu recunoaștem, a fost condus până acum doar după ideile și concepțiile unui singur om, fără să fie prea multe opinii și păreri acceptate din partea celorlalți membri.

Pentru salvarea acestui partid, care a scăzut considerabil, în urma alegerilor parlamentare, este nevoie  pentru o schimbare majoră, iar noul președintele de partid să reușească să atragă și noua generație, pentru că am observat că singurii primari PRO România sunt  doi tineri.  Deci, avem nevoie de altă viziune și altă strategie pentru a ne putea diferenția de celelalte partide care a lăsat generația tânără în spate.

Botoșănenii au nevoie de o altfel de politică, iar eu cred că am demonstrat că pot face  acest lucru atunci când am candidat ca independent și am obținut rezultate peste multe alte partide în municipiul Botoșani.

Cel mai important mesaj pe care îl transmit colegilor mei din PRO România, e că orice persoană care dorește să candideze în anul 2024 trebuie să  înceapă să  se pregătească de acum pentru că trebuie să te prezinți în fața cetățeanului cu fapte nu cu vorbe. Asta am învățat eu în cele două campanii electorale în care m-am implicat ca si candidat politic.