Politică

Șoptică, avertisment pentru vechii liberali și foștii PDL-iști: ”Nu voi mai tolera ceea ce s-a întâmplat. Cine nu… o să îi mulțumim frumos”




Actualul PNL, în ciuda declarațiilor liderilor, este divizat încă în vechiul PNL și fostul PDL, fuziunea fiind departe de o reușită deși au trecut mulți ani.

Luptele la baionetă dintre vechii liberali și foștii PDL-iști, încercarea acestora din urmă de a ”îngropa” PNL, alianța vechiului PNL cu PSD și formarea USL sunt răni încă deschise între cele două tabere, momente care nu pot fi uitate și care nu permit celor două foste partide să funcționeze ca unul singur. 

Prezent într-o emisiune la Tele M, deputatul Costel Șoptică, președintele PNL Botoșani, a recunoscut că fuziunea nu s-a făcut și efectiv între membrii de partid. Dacă Șoptică este liderul vechiului PNL, este de notorietate că fostul primar Cătălin Flutur este liderul de necontestat al vechiului PDL. 



 

 

”Relația cu domnul Flutur este de normalitate. Nici nu ne-am certat, nici nu ne iubim prea mult. La ultimul BPJ am beneficiat și de prezența domnului Flutur, nu face parte dar l-am invitat”, a declarat Costel Șoptică

Acesta recunoaște că baza actualului PNL este divizată profund și nu poate forma o echipă. 

”Eu am fost un idealist, am crezut și vă spun sincer că încă mai cred în anume fel că putem deveni un partid puternic. La nivel de leadership lucrurile stau într-un anumit fel, la eșalonul doi lucrurile nu au stat chiar așa și încă există o anumită ranchiună între vechi colegi din PNL și vechi colegi din PDL. Cum se va termina acest lucru? Din punctul meu de vedere e clar, se va încheia la votul de la alegerile interne. 

Probabil eu voi candida, nu sunt decis 100%, dar dacă voi candida nu voi mai tolera ceea ce s-a întâmplat. Cine se aliniază pe linia partidului se aliniază, cine nu… o să îi mulțumim frumos. Și atenție mare, spun asta înainte de alegeri”, a completat Costel Șoptică, președintele PNL Botoșani. 

Șoptică a mai precizat, în timpul emisiunii, că rezultatele obținute la alegerile din 2020 de PNL Botoșani sunt cele mai bune din ultimii mulți ani.