Politică

Fost președinte PNL: ”Cîțu rămâne premier și după ce câștigă alegerile interne. Va guverna în minoritate cu o parte ruptă din USR. Se vor forma noi grupuri parlamentare”

 




 

Schimbări semnificative pe scena politică anunțate de un fost lider PNL. 

Fostul președinte al PNL Botoșani, Florin Țurcanu, care a fost unul dintre oamenii de încredere ai lui Crin Antonescu, a declarat că actualul prim-ministru Florin Cîțu va rămâne premier și după ce va câștiga alegerile pentru funcția de președinte al PNL.

 

Țurcanu susține că PNL va reuși să ”rupă” din nemulțumiții de la USR pentru ieșirea de la guvernare și va menține un Guvern minoritar cu UDMR.

 



 

”Florin Cîțu rămâne premier și după ce câștigă alegerile interne. Eu sunt convins că va guverna în minoritate cu o parte ruptă din USR pentru că acolo sunt nemulțumiri de faptul că s-a ieșit de la guvernare. USR și-a ales greșit momentul în care să facă acest joc politic. O să vedeți că se vor forma noi grupuri parlamentare, ceva gen UNPR, doar că pe partea dreaptă politică de această dată și se va merge în continuare cu Guvern PNL. Lumea spune că se tergiversează totul cu moțiunea pentru a se depăși Congresul PNL, dar nu este așa. Se tergiversează totul pentru a putea să se rupă din USR și din AUR pentru a se forma noul grup parlamentar”, a declarat Florin Țurcanu, cel care a fost și președinte al Consiliului Județean din partea PNL.

 



Acesta spune că discuția despre alegeri anticipate este inutilă pentru că actualii parlamentari nu vor accepta să își piardă locurile, iar PSD nu vrea acum la guvernare.

 

”Celor de la PSD dacă li se dă guvernarea cu flori și busuioc nu o vor prelua pentru că le este mai bine să stea în opoziție acum. Pandemia încă nu a trecut, încă trebuie să ne împrumutăm pentru a face față cheltuielilor și la ce au promis ei cu creșteri și măriri ar însemna să nu mai ai bani pentru investiții și nu vor să facă asta acum”, a completat Florin Țurcanu.