Roxana Țurcanu, ALDE: City Insurance este în realitate o țeapă în stil mafiot!

0
Ne place să defilăm cu statutul de membru UE și NATO, însă mă tem că încă ne confruntăm cu probleme ce aduc mai curând cu țări de lumea a treia.

Cel mai recent exemplu care vădește cât suntem de vulnerabili este falimentul anunțat al companiei City Insurance, o țeapă care poate pune pe butuci întreaga piață a asigurărilor din România.

Compania care a acaparat aproximativ jumătate din piața de asigurări in domeniul auto din România, având peste 3 milioane de contracte RCA active a intrat în colaps.

 

Simplu spus, în țara noastră circulă actualmente 3 milioane de autovehicule care în caz de accident vor pune pe masă o poliță de asigurare fără acoperire.

City Insurance este în realitate o țeapă în stil mafiot. Vă spun doar că în UE, pentru reasigurare companiile plătesc undeva spre 15%-20% din valoarea poliției. City a plătit mai departe (evident unei companii fantomă înregistrată în afara țării) 50% pentru reasigurare. Deci, s-au sifonat direct 50% din bani. Daca vă veți uita pe modelul de business al acestei companii veți fi direct propulsați în epoca de tristă amintire a Caritasului. Nu credeam că așa ceva mai este posibil in România europeană a anului 2021.

 

Roxana Turcanu , președinte ALDE Botoșani

 
Niciun comentariu

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *