A fost depusă documentația pentru autorizarea lucrărilor la primul spital construit în Botoșani după Revoluție. Spitalul va costa 14,7 milioane lei

Anul acesta vor începe lucrările la Spitalul de boli cronice și paleative din municipiul Botoșani, primul spital nou construit după Revoluție în județ.

Medicul Tamara Ciofu, deputat PSD, a declarat că speră ca până la sfârșitul lunii octombrie să înceapă lucrările la acest spital. Lucrările sunt finanțate de Compania Națională de Investiții, iar spitalul care va fi construit în spatele actualului Spital de recuperare Sfântul Gheorghe va costa 14,7 milioane lei.



”A fost depusă documentația pentru autorizarea lucrărilor la Spitalul de boli cronice și paleative la Primăria Botoșani. Ne-am zbătut să punem cap la cap toate documentele care trebuiau aduse la zi, de la DSP și ISU pentru autorizarea finală. Am vorbit cu domnul primar Cătălin Flutur și sper să nu treacă luna octombrie și să înceapă lucrările la spital”, a declarat medicul Tamara Ciofu.

Noul spital va avea 100 de paturi și va genera 50 de noi locuri de muncă în sistemul sanitar.

 

Lucrările trebuiau să înceapă încă de acum doi ani, dar contestațiile între firme la licitație, după care schimbarea legislației în domeniul autorizării ISU au dus la prelungirea termenului până acum.

Licitația a fost câștigată de firma Victor Construct, condusă de Victor Mihalachi. În Botoșani, în sistemul sanitar, Victor Construct a modernizat și Maternitatea din municipiu.