Sute de botoșăneni și-au măsurat gratis tensiunea și glicemia. Unii au fost trimiși direct la medicul specialist FOTO-VIDEO

0

Comoditatea sau lehamitea de a sta la cozi prin Policlinică ori la medicul de familie îi face pe mulți botoșăneni să nu își facă nici măcar cele mai banale teste medicale.

Din acest motiv, medicul Tamara Ciofu a inițiat începând de astăzi, 12 mai, o campanie de măsurare gratuită a tensiunii arteriale și a nivelului glicemiei pentru botoșăneni.

Într-un cort amplasat în zona Căsa Cărții, lângă Piața Mare, medicul Tamara Ciofu și doi dintre consilierii săi, Otilia Tican și Adrian Chelariu, au testat câteva sute de botoșăneni care au profitat de ocazie și și-au făcut cele două teste.
”În fiecare sfârșit de săptămână, atunci când timpul și vremea ne va permite, vom continua această campanie. Pe lângă sfaturile medicale uzuale, persoanele care au fie tensiunea arterială ridicată, fie nivelul glicemiei este mult peste limită sunt trimise să-și facă investigații medicale ori să apeleze la medicul specialist sau cel de familie”, a declarat Tamara Ciofu. Niciun comentariu

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *