FOTO-VIDEO Zece luni de la începerea lucrărilor la primul spital construit după Revoluție: Structura e la 90%

0

La zece luni de la deschiderea șantierului pentru primul spital construit după Revoluție de stat în județul Botoșani lucrările sunt, surprinzător, în grafic din toate punctele de vedere.

Medicul Tamara Ciofu, deputat PSD Botoșani, a vizitat șantierul din spatele Spitalului de Recuperare, și s-a întâlnit cu reprezentanții constructorului dar și cu cei ai actualei unități medicale în subordinea căreia va activa noua secție spitalicească.

Ciofu este politicianul local care a făcut demersurile necesare ca această investiție a Companiei Naționale de Investiții să se realizeze pentru Primăria municipiului Botoșani.

  

Reprezentanții constructorului, respectiv ai firmei Victor Construct SRL, au declarat că lucrările sunt în grafic și în acest an se vor închide toate lucrările din exeterior pentru a se putea lucra la interior pe timpul iernii.

Șantierul a fost deschis în octombrie 2017, iar termenul de finalizare este de 22 de luni, adică în vara anului viitor.

”Sper ca până la sfârșitul anului să realizăm tot ce înseamnă închideri, inclusiv tâmplărie, iar pe parcurusul iernii să lucrăm în interior. Se fac deconturi la timp, lucrările sunt bine executate și ne încadrăm în termenii contractuali. Suntem la structură la stadiul de 80 chiar 90%, mai este un planșeu peste etajul trei și finalizăm. Urmează finisajele și dotările specifice spitalului. A fost un amplasament dificil, spațiu de lucru foarte îngust și multe rețele și s-au deviat. Pe această cale atrag atenția Primăriei că are obligația de a racorda clădirea la utilități”, a declarat reprezentantul Victor Construct.

 

 

 

Medicul Tamara Ciofu susține că acest spital de îngrijiri paliative este obligatoriu pentru județ.

”Acest spital este pentru ingrijiri paliative, exact ce avea județul Botoșani mare nevoie. Foarte multe afecțiuni au nevoie de paliație și în felul acesta nu vor mai ocupa inutil paturi într-un spital de urgență. Acesta este un proiect care vine din 2013, este susținut foarte serios de Guvern, nu este un proiect personal, ci al comunității. Nu am decât meritul de a susține alături de comunitate un asemenea demers”, a declarat Tamara Ciofu.

Medicul deputat a precizat că noul spital va avea 100 de paturi și nu 120 cum s-a vrut necesar pentru că s-a ținut cont de specificul bolilor care vor fi tratate acolo și s-a concluzionat că este necesar un spațiu mai mare de manevră și pentru îngrijirea pacientului.

 

loading…

 


 

Niciun comentariu

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *