În primăvară încep lucrările la primul bloc de locuințe pentru medici. S-a depășit blocajul la Ministerul Culturii

Undă verde pentru construcția primului blocului de locuințe pentru medicii din Botoșani, proiect finanțat de Agenția Națională de Locuințe pe un teren pus la dispoziție de Consiliul Județean Botoșani.

Aceasta este una dintre măsurile pe care autoritățile locale alături de cele naționale le iau pentru a opri exodul medicilor și pentru a face Botoșani atractiv pentru aceștia.

Valoarea investiției pentru primele 20 de locuințe pentru medici este de 3,1 milioane lei, iar lucrarea a fost licitată și adjudecată.

 

 

Loading…

A existat un blocaj la Ministerul Culturii care a dat ultimele avize deoarece imobilul va fi construit în apropierea Mănăstirii Popăuți. S-a pus chiar problema reducerii numărului de locuințe.

”S-a depășit blocajul de la Ministerul Culturii cauzat de depășirea înălțimii blocului, prin șarpantă, nu se încadra în cerințele lor ținând cont că lângă există Mănăstirea Popăuți. S-a propus ca soluție reducerea numărului de locuințe, dar nu am fost de acord și am mers pe varianta cu terasă pe bloc. Sperăm să înceapă lucrările în primăvară mai ales că sunt licitate și câștigate”, a declarat Dorin Birta, vicepreședintele Consiliului Județean Botoșani.

Instituția locală urmează să asigure și finanțarea lucrărilor de racordare a investiției ANL la utilități.

Construcția de locuințe pentru medici se va face în două etape, urmând ca la Botoșani ANL să mai investească într-un bloc sau două.

 

 

 

loading…