A început Caravana de depistare a copiilor cu tulburări în spectrul autist: primii doi copii descoperiți cu TSA

0

Prima zi din februarie a însemnat și startul Caravanei pentru depistarea copiilor cu tulburări în spectrul autist, o colaborare între medici, autorități locale și cele județene.

 

Startul caravanei s-a dat în comuna Cristești, acolo unde pentru o mai bună desfășurare s-au implicat primarul, viceprimarul, medicii, asistenții medicali, educatoarea, directorul școlii.

La Cristești s-a deplasat echipa mobilă a Centrului de Sănătate Mintală – Copii, formată din dr. Maria Dardai, logoped Laura Danilă, asisten social Andrici Irina.

 

 

Loading…

 

Am evaluat 29 de copii, am consiliat părinții care au fost extrem de receptivi la mesajele transmise, am identificat împreună soluții pentru facilitarea accesului organizat, cu sprijinul autorității locale și concret microbuzul școlar, la evaluare complexă, tratament și terapii specifice în cadrul CSM – Copii – Secția Pediatrie. Am identificat doi copii cu elemente specifice TSA, neevaluați până în prezent, care vor beneficia ulterior de evaluare complexă și terapie de specialitate. De asemenea am identificat copii cu tulburări de limbaj, tulburări emoționale, sindrom hiperkinetic, pentru care s-a efectuat consiliere de specialitate, a declarat dr. Mariana Dardai, coordonatorul Centrului de Sănătate Mintală – Copii.

 

 

 

loading…

 

Cea care a inițiat această caravană pentru depistarea copiilor cu tulburări în spectrul autist este medicul pediatru Tamara Ciofu, deputat.

Mă bucur că autoritățile locale au înțeles importanța acestei Caravane și au venit în sprijinul nostru pentru ca împreună să reușim să oferim sprijin comunității. Aș vrea să le mulțumesc tuturor pentru această primă zi de Campanie – domnului primar Lucian Borfotină, domnului viceprimar, doamnelor dr. Cârpușor și dr. Grigoraș, doamnei Carmen Hliban- reprezentantul DSP, asistentului medical comunitat Cristina Gheban, asistentului social, doamnei director a școlii. Dumneavoastră, specialistilor din echipa mobilă, aș vrea să vă spun că sunteți un exemplu de empatie, de generozitate și meritați tot respectul comunității, a spus medicul Tamara Ciofu.

 

SURSA FOTO: contul de Facebook Mariana Dardai

 

 

 

 

 


 

Niciun comentariu

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *