Botoșăneanul Budăi scapă persoanele cu amputații de calvarul și umilința prezenției periodice la comisii

Un botoșănean rămâne în istorie ca fiind politicianul care oprește calvarul persoanelor cu amputații.

Printr-un simplu ordin de ministru, botoșăneanul Marius Budăi a oprit suferința și umilința românilor cu amputații care erau chemați periodic la comisii pentru a se stabili dacă respectivii mai au sau nu amputațiile.

De ce nu au făcut asta cei care au fost miniștrii Muncii până acum nu există nicio explicație logică și umană.

 

 

”Am semnat astăzi Ordinul de ministru prin care se stabilește că persoanele care au suferit amputații nu vor mai fi chemate periodic la comisiile de evaluare și că certificatul de încadrare în grad de handicap va avea valabilitate permanentă.( tot astăzi va fi publicat în Monitorul Oficial)”, a scris, pe contul de Facebook, ministrul Marius Budăi.

 

 

Acesta a făcut și câteva precizări extrem de importante.

”Atenție, persoanele cu amputații vor putea face, în continuare, cerere pentru reevaluarea gradului de handicap în care au fost încadrate, în cazul în care consideră că starea li s-a agravat și că au dreptul de a fi încadrate într-un grad de handicap mai grav. Chiar dacă nu se vor mai prezenta periodic la comisiile de evaluare, persoanele cu amputații vor trebui să respecte planul de recuperare stabilit de medicii specialiști”, a completat Marius Budăi.

 

 

În același timp, Budăi a făcut și o gafă. Postarea sa este însoțită de ”#PSDGUVERNARE PENTRU #ROMÂNIA”. Dar PSD a avut ministrul Muncii și până în acest an când el, deputat ales la Botoșani, a dat acest ordin prin care pune capăt umilinței persoanelor cu amputații. Prin această alăturare, ministrul Budăi recunoaște că PSD, până la venirea lui la minister, nu a dat nicio importanță acestor persoane și a întreținut umilirea lor.