Grădina terapeutică ”Maria”, un spațiu special creat pentru pacienții de pe Compartimentul Psihiatrie Pediatrică 

Pentru că în perioada de spitalizare a copiilor și adolescenților care se confruntă cu probleme emoționale și comportamentale sunt importante si terapiile complementare: ludoterapie, artterapie, meloterapie, am acordat o atenție deosebită amenajării spațiului aferent compartimentului de Psihiatrie pediatrica, inaugurat la 1 iunie 2016 cu aleea terapeutică și grădina de plante aromatice.

Astfel, după o muncă susținută a voluntarilor, a doamnei instructor de educație Alina Banacovschi și cu sprijinul sponsorilor, aceasta grădina  a fost reamenajată și îmbogățită cu noi și diverse jocuri!

 

 

 

Vineri, acest cadru de poveste: Gradina terapeutica „Maria ” a primit binecuvântarea preotului de caritate Marius Ciobanu,  având alături de noi colegi din secția Pediatrie, doamna doctor Tamara Ciofu, sponsori, voluntari, părinți și copii.

Invitații speciali au fost cativa copii talentați, membri ai Asociației Down Activ Moldova care au pus în scenă povestea

 ” Scufita Rosie”. Ei au transmis tuturor celor prezenți emoția de dincolo de cuvinte, energia lor pozitivă, incantandu.ne cu prestația lor artistică și demonstrând că terapia se face prin teatru, arta. Acești copii care de multe ori sunt etichetati si rejectati socio-scolar au oferit o lecție și au demonstrat ca sunt niște copii excepționali, talentați, cu un potențial ce poate fi valorificat având ca suport familia.

La sfârșit, copii au fost răsplătiți cu dulciuri, sucuri si s.au bucurat de jocurile noi si diversificate create special pentru aceștia in Grădina Terapeutică Maria!

dr. Laura JIJIE