Pe 6 decembrie se deschide prima cameră de stimulare multisenzorială pentru toți copiii cu deficiențe neuro-psihice din județ

0

Vești bune! Pe 6 decembrie se deschide prima cameră de stimulare multisenzorială din Centrul de Sănătate Mintală pentru toți copiii cu deficiențe neuro-psihice din județul Botoșani.

Medicul pediatru Tamara Ciofu, deputat PSD, a început de zece luni o campanie de conștientizare, acceptare, recunoaștere și de sprijin a copiilor cu deficiențe din spectrul autist și cu deficiențe neuro-senzoriale. 

În cele zece luni, Tamara Ciofu a organizat 30 de caravane cu echipe mobile de medici, în 34 localități din județul Botoșani. 

 

  

 

 

Împreună cu medicul psihiatru Maria Dardai și cu specialiștii de la Centrul de Sănătate Mintală au fost evaluați și luați în evidență 846 de minori cu probleme neuro-psihice.

”Cel mai important este faptul că la începutul lunii decembrie vom avea funcțională prima cameră de stimulare multisenzorială unde vor fi asigurate planuri individuale de intervenție și terapie. Este esențial că vor fi luați în evidență toți copiii cu deficiențe neruo-senzoriale și nu doar cei care au certificat de încadrare în grad de handicap”, a declarat medicul Tamara Ciofu

Astfel se va dezvolta Centrul de Sănătate Mintală și se va face atât prevenție, cât și recuperare cu planuri personalizate pe fiecare copil care se adresează secției de pediatrie a Spitalului Județean în două ture în fiecare zi.

  

 

 

 

”Le mulțumesc echipelor de asistenți medicali comunitari, asistenți sociali și mediatorilor sanitari din fiecare localitate pentru sprijinul acordat de fiecare dată. Le mulțumesc de asemenea și primarilor care au înțeles importanța acestei caravane și pun la dispoziție microbuze pentru transportul copiilor și a părinților însoțitori de la domiciliul lor până la Centrul de Sănătate Mintală a Spitalului Județean. Voi continua să susțin și să mă implic la nivel local și în Parlament pentru identificarea de soluții care să permită integrarea și participarea cât mai rapidă a persoanelor cu autism la viața comunității”, a precizat Tamara Ciofu.

În următoarea perioadă  va continua „Caravana pentru depistarea și salvarea copiilor cu tulburări în spectrul autist” pentru a consulta toți copiii de la nivelul județului Botoșani și a-i identifica pe cei care au nevoie de tratament individualizat. 

Medicul Tamara Ciofu a precizat că trebuie să îi avem în evidență și să le oferim tot suportul necesar familiilor acestora prin facilitarea accesului la camera de stimulare multisenzorială, astfel încât să reușim să-i integrăm cât mai repede în societate.

 

  

 

 

 

Niciun comentariu

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *