Ce este diabetul de tip 2 si cum il poti tine in frau?

Diabetul de tip 2 este o afectiune progresiva, in care organismul devine rezistent la actiunea hormonului insulina sau isi pierde treptat capacitatea de a produce insulina in pancreas. In decursul unei perioade mai lungi de timp, insulina devine ineficienta in gestionarea nivelului de glucoza din sange. Ca urmare, pancreasul produce tot mai multa, cauzand o uzare a celulelor producatoare. Atunci cand un om pierde 50-70% din celulele producatoare de insulina, el este diagnosticat cu diabet de tip 2. Asadar, afectiunea este o combinatie de insulina ineficienta si insuficienta.

 

Nu exista o cauza exacta a diabetului de tip 2, dar el este asociat cu factori de risc genetici, dar si cu o serie de aspecte ale stilului de viata. Acest tip de diabet reprezinta 85-90% dintre toate cazurile de diabet si, de obicei, se dezvolta la adultii peste 45 de ani. Cu toate acestea, apare din ce in ce mai mult si la grupele de varsta mai mica, inclusiv copii si adolescenti.

Factorii de risc ai diabetului de tip 2?

Daca esti supraponderal sau obez, deja prezinti principalul factor de risc pentru diabetul de tip 2. De asemenea, daca grasimea este distribuita mai degraba in zona abdomentului decat pe solduri sau coapse, aceasta indica un risc crescut. In plus, zonele cu piele mai intunecata, cum ar fi la subsuori si gat, indica o rezistenta la insulina.

Cu cat esti mai putin activ, cu atat riscul de diabet de tip 2 creste. De asemenea, riscul este crescut daca nivelurile colesterolului rau (LDL) si trigliceridelor sunt marite. Acestea sunt rezultatul unei alimentatii nepotrivite si a lipsei activitatii fizice.

In cazul femeilor, prezenta sindromului ovarului polichistic este un factor de risc pentru aparitia diabetului de tip 2. Aceasta afectiune presupune perioade menstruale neregulate exces de crestere a parului, dar si obezitate.

Care sunt semnele care indica prezenta diabetului de tip 2?

De multe ori, semnele care ar putea indica un diabet de tip 2 sunt respinse, fiind asociate procesului natural de imbatranire. Totusi, trebuie sa ai in vedere aceste simptome care pot sugera prezenta afectiunii: senzatia de oboseala si letargie, mancarime, infectii ale pielii, dureri de cap, modificari ale dispozitiei, ameteli, crampe la picioare, vedere neclara, foame continua, pete la nivelul gatului sau al coatelor, urinare frecventa, etc.

Nementinut sub control, diabetul de tip2 poate conduce la complicatii, precum atac de cord, probleme de vedere ori ulcer.

Cum tii in frau diabetul de tip 2?

Nu exista tratament care sa elimine diabetul de tip 2, dar cu siguranta il poti tine sub control cu ajutorul unor actiuni ce tin de stilul de viata. Astfel, adopta urmatoarele recomandari de la specialisti:

  • Include in mesele tale mai multe fibre (salate verzi, patrunjel, marar, spanac, telina, ghimbir, fenicul, pastarnac, radacina de patrunjel, etc.) si carbohidrati buni (legume si fructe).
  • Mananca la intervale regulate.
  • Mentine o greutate normala, asta inseamna sa reduci la minim cantitatea de carbohidrati rai (fainoase – paine, patiserie, orez alb, dulciuri) si grasimi rele.
  • Fa exercitii aerobice pentru a mentine sub control nivelul glucozei din sange.
  • Suplimenteaza-ti dieta alimentara cu produse farmaceutice naturale, precum: Gluco Care, Berberina, Metabolix, Cholestatin care te ajuta sa-ti controlezi in mod natural colesterolul, trigliceridele si glucoza

Gluco Care este un supliment natural menit sa normalizeze glicemia si sa stimuleze productia de insulina. Acesta reduce ureea serica, creatinina, colesterolul si trigliceridele. De asemenea, are efecte hepato protectoare.

Berberina este un supliment natural cu efecte anti-obezitate si actiune anti-diabetica. Studiile sugereaza ca berberina actioneaza similar cu metformina, substanta pe care medicii o recomanda in cazul diabetului de tip 2. Pe eherbal.ro gasesti suplimentul Bio-Active Berberine produse de firma Konig Nutrition care ajuta la normalizarea nivelul de zahar din sange, reduce rezistenta la insulina si regleaza nivelul colesterolului, un alt produs care are la baza berberina este Berberina Bio Activa de la Herbagetica care contine un extract 40:1 de Berberina (Berberis) standardizat cu 97% Clorura de Berberina fiind imbogatita si cu Armurariu (100g) pentru un plus de beneficii asupra sanatatii ficatului.

Metabolix actioneaza impotriva sindromului metabolic caracterizat prin glicemie mare si nivel crescut al colesterolului si trigliceridelor. Daca prezinti oricare dintre simptomele de sindrom metabolic, Metabolix te poate ajuta sa iti imbunatatesti metabolismul. El functioneaza eficient si atunci cand este asociat cu berberina bioactiva, fiind indicat bolnavilor de diabet de tip 2.

Nu in ultimul rand, Cholestatin este un supliment obtinut din extract de orez rosu, al carui ingredient activ este monacolina K. Aceasta din urma este cunoscuta pentru reducerea colesterolului total si trigliceridelor din organism.

Nu uita ca este important sa soliciti sfatul medicului pentru a tine sub control diabetul de Tip 2 ori sa citesti cu atentie prospectele produselor naturale pe care doresti sa le adaugi in rutina ta zilnica.