Tiroida: 6 semne ascunse că nu funcţionează normal

Slabesti sau te ingrasi desi regimul alimentar este unul normal, inima iti bate rapid, nu poti sa dormi si ai mereu o stare depresiva? Ar fi bine sa dai fuga la un endocrinolog, s-ar putea sa ai probleme cu glanda tiroida.

 

Ce este tiroida?

Tiroida este o glanda, in forma de fluture, situata la nivelul gatului. Cu ajutorul ei, intregul organism functioneaza normal, intrucat secreta hormoni tiroidieni care ajuta la controlul functiilor diverselor organe, inclusiv inima, rinichii sau pielea.

Boli ale glandei tiroide

Atunci cand ai probleme cu tiroida exista doua posibilitati: glanda secreta sau prea multi (hipertiroidism) sau prea putini hormoni (hipotiroidism). Ambele prezinta simptome specifice.

1. Te simti mereu obosita, desi te-ai odihnit suficient

Unul dintre simptomele ascunse ale faptului ca ai probleme cu glanda tiroida (hipotiroidism) este oboseala cronica. Desi ai dormit suficient, simti nevoia sa te odihnesti si mai mult. Asta inseamna ca ai probleme cu glandele suprarenale, care nu mai functioneaza corect, iar acest lucru duce la refacerea insuficienta a rezervelor de energie din corp. In cazul hipertiroidismului suferi de insomnie si de aceea te simti obosita pe timpul zilei.

2. Esti depresiva si ti-ai pierdut interesul

Depresia este specifica hipotiroidismului, atunci cand glanda ta secreta o cantitate insuficienta de hormoni tiroidieni. Daca te afli mereu intr-o stare pshica negativa si nu mai ai acelasi interes pentru diverse lucruri si situatii din viata ta, este posibil sa ai probleme cu glanda tiroida.

3. Probleme menstruale

Menstre abundente si dureroase pot sa iti indice faptul ca tiroida secreta prea putini hormoni, in timp ce o cantitate mai mica de sange si o durata redusa a menstruatiei indica hipertiroidismul.

Citeşte integral pe ele.ro

 

banulbotosanean@yahoo.com
YM: banulbotosanean
(BanulBotosanean.ro)