Liceul în care TOATE sălile de clasă vor avea internet, laptop şi videoproiector

Învăţământul botoşănean va avea prima unitate şcolară digitalizat complet. Liceul Pedagogic Botoşani va avea în noul an de învăţământ absolut toate clasele conectate la Internet, vor avea laptop şi videoproiector şi tablele schimbate.

Profesorul Mirela Sănduleanu, directorul general al Liceului Pedagogic, a declarat că unitatea pe care o conduce a câştigat o finanţare de 20.000 euro de la reţeaua de hipermarketuri Kaufland.

„Am scris un proiect numit „Şcoala mea, şcoală europeană” şi am câştigat finanţarea de 20.000 euro oferită în cadrul Olimpiadelor K, finanţate de Kaufland şi organizate e Asociaţia Şcoala de Valori. Aceşti bani vor fi folosiţi pentru a digitaliza integral şcoala noastră. Vom conecta la internet toate sălile de clasă, punem videoproiectoare, tablele negre vor fi înlocuite cu table albe, magnetice, achiziţionăm şi table interactive, digitale. Avem deja trei astfel de table şi mai cumpărăm trei”, a declarat Sănduleanu.

De asemenea, proiectul care a început să fie deja implementat la Pedagogic prevede şi achiziţionare de softuri educaţionale, hărţi şi truse de materiale pentru cadrele didactice. La Pedagogic, fiecare catedră are deja în dotate câte un laptop.  

Pe lângă Pedagogic, proiecte cu finanţare de la Kaufland au mai câştigat Liceul de Art şi Şcoala nr. 13.
În ultimii trei ani, Liceul Pedagogic a obţinut finanţări extrabugetare de peste 50.000 euro de la multinaţionalele OMV-Petrom, Raiffeisen Bank şi Kaufland, bani cu care s-au amenajat un teren multifuncţional cu suprafaţă sintetică, pistă de atletism, un parc şi un foişor pentru elevi, iar acum se va realiza digitalizarea completă a şcolii.

BanulBotosanean.ro
www.facebook.com/pages/BanulBotosanean-Botosani