Proiect: tur turistic în Botoșani cu minibus Hop-on Hop-off

11 0

 

Primăria Botoșani vrea, în sfârșit, să profite și turistic de uriașa moștenire istorică și să creeze un tur turistic atât pentru cei care vizitează municipiul, cât și pentru botoșăneni, pentru ca și aceștia să-și cunoască istoria cu care se pot mândri oriunde.  

Pe contul de Facebook al Centrului de Turism a fost postată o hartă a municipiului cu o propunere de traseu, cu cinci stații, care să fie cu gid profesionist într-un minibus Hop-on Hop-off.

Cristina Miron, șefa de Cabinet al primarului Cătălin Flutur, a declarat că totul este la stadiul de propunere și că o eventuală punere în practică s-ar putea face anul viitor.

”Așteptăm cu interes feedback-ul la această propunere. Este doar o variantă de traseu care va fi îmbunătățită cu multe alte puncte de interes din municipiu atât pentru botoșăneni cât și pentru turiști, dar totul va depinde și de propunerile pe care le primi”, a declarat Cristina Miron.

Aceasta a precizat că în viitorul tur turistic al municipiului Botoșani va fi inclus și Cornișa Aqua-Park&Sorts, dar și Cimitirul evreiesc, iar special pentru turiști chiar și complexele comerciale pentru shopping.

Propunerea de traseu turistic în municipiul Botoșani cu minibus Hop-on Hop-off cuprinde cinci stații, fiecare stație având anumite obiective de vizitat.

Stația 1 (Kilometrul 0) cuprinde o prezentare Primăria municipiului Botoșani, Teatrul ”Mihai Eminescu” și vizită bustul Adrian Adamiu.

Stația 2 (Parcare Magazinul Botoșani): Prezentare Casa Sommer, Biblioteca Județeană, Casa Moscovici, Cuptoarele medievale, Locul nașterii poetului Mihai Eminescu, Biserica Uspenia, Casa Ankele, Centrul Istoric.

Stația 3 (Biserica Sfântul Gheorghe): Biserica ”Sfântul Gheorge”, Cartierul Armenesc. Casa Buicliu, Casa Bolfosu, Bisericile Armenești, Casa Missir, Casa Garabet-Ciomac, Casa Ferhat, Casa Ciomac-Cantemir, Casa Severin, Casele Goiloav, Casa Americanului.

Stația 4 (Licelul A.T. Laurian): Biserica Catolică, Casa Memorială ”Nicolae Iorga”, Muzeul Etnografic, Casa Ventura, Casa Ciulei, Casa Ursian Fischer.

Stația 5 (Zona Monumentului Răscoalei 1907 de la Flămânzi): Casa Memorială Antipa, Judecătoria și Tribunalul, Muzeul Județean, Monumentul Răscoalei din 1907 de la Flămânzi, Casa Pisoski, Parcul ”Mihai Eminescu”, Liceul Carmen Silva, Casa Prassa, Casa Văsescu. 

Poți oferi sugestii pe contul de Facebook al Centrului de Turism Botoșani (CNIPT Botoșani)

CITEȘTE ȘI

Are afaceri de 158 milioane euro, a investit în turism și oferă soluții autorităților

 

Niciun comentariu

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *