Licitații de 600.000 euro pentru o școală unde absolvenții au loc de muncă garantat

32 0

 

Deschisă în urma unui parteneriat între Primăria Vlăsinești și mediul de afaceri din zona Săveni, școala profesională din Vlăsinești va beneficia în acest an de investiții în valoare de 600.000 euro.

Andrei Bouariu, primar interimar și candidat la funcția de primar al comunei Vlăsinești, a declarat că autoritățile locale nu vor contribui cu niciun leu din bugetul comunei la acest proiect și că toată finanțarea este obținută prin Programul Național de Dezvoltare Rurală.

Prima licitație are o valoare de 1 milion de euro și va avea loc pe 12 iunie.

”În proiect intră și reabilitarea unui corp de școală care are 100 de ani de la construcție, dar și construcția unui corp nou.

Andrei Bouariu, sursa: contul de Facebook

 De asemenea, prin acest proiect, deosebit de important pentru comunitatea locală și pentru mediul de afaceri din zonă, vom reuși dotarea cu materiale didactic și achiziția de mașini și utilaje agricole necesare unui fermier pentru ca elevii școlii noastre să facă practic agricultură”, a declarat Andrei Bouariu.

Acesta a precizat că din toamnă școala profesională din Vlăsinești va avea trei grupe cu 75 de elevi care vor avea ca specializare mecanica agricolă.

”Depunem toate eforturile pentru ca proiectul să fie implementat în această vară, până la începerea noului an școlar”, a completat Andrei Bouariu.

Elevii Școlii profesionale Vlăsinești au locul de muncă asigurat, având în vedere parteneriatul dintre unitatea de învățământ și agenții economici din zonă care se confruntă cu lipsă de personal calificat. 

Școala profesională Vlăsinești a fost înființată când primar era Lucian Trufin, actual senator al PSD Botoșani. 

Niciun comentariu

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *