Primul parlamentar botoşănean care cere Guvernului “acţiuni concrete de stopare a abuzurilor împotriva copiilor”

Comunicat de presă PNL: Între subiectele abordate de preşedintele PNL Botoşani, Costel Şoptică, în recent încheiata sesiune parlamentară, s-a numărat şi o intervenţie la Guvern pe tema cazurilor de abuzuri îndreptate împotriva copiilor.

În acest sens, senatorul liberal s-a adresat ministrului Muncii şi Justiţiei Sociale, Lia-Olguţa Vasilescu, cu o interpelare legată de recrudescenţa acestor situaţii violente, manifestate mai ales asupra minorilor.

„Numărul cazurilor de abuz împotriva persoanelor a atins în ultima perioadă în România un prag incredibil pentru o ţară europeană. Conform informaţiilor furnizate de mass media, în peste 70% din cazuri victimele abuzurilor au fost copiii. Cele mai multe cazuri semnalate au fost legate de molestarea fizică şi abuzul emoţional”, a accentuat parlamentarul botoşănean, în documentul oficial înaintat conducerii Ministerului Muncii şi Justiţiei Sociale.

În finalul interpelării, Costel Şoptică a adresat trei întrebări ministrului de resort, după cum urmează: „1. Care sunt măsurile întreprinse de Ministerul pe care îl conduceţi în vederea combaterii şi protejării copiilor împotriva abuzurilor de orice fel?; 2. Care este situaţia abuzurilor comise împotriva copiilor în ultimul an, atât la nivel naţional, cât şi în judeţul Botoşani?; 3. Care sunt măsurile luate împotriva făptuitorilor în astfel de situaţii?”.

„În condiţiile în care România este codaşa Europei la capitolul educaţie şi sănătate, precum şi la natalitate, este un lucru firesc ca statul să acţioneze măcar în sensul protejării copiilor care încă trăiesc în ţară, şi să-i ferească de abuzurile de orice fel. Oricât de preocupaţi sunt părinţii în a-şi feri copiii de rău, indiscutabil are şi statul o responsabilitate uriaşă în această direcţie. Aştept un răspuns pertinent din partea ministrului Muncii şi Justiţiei Sociale, mai ales deoarece justiţia socială înseamnă şi grija Guvernului pentru viitorul tinerei generaţii. Din păcate, această grijă a cam lipsit în ultimii cinci ani, de când PSD se află, cu o scurtă pauză, la cârma ţării, iar situaţia în care a ajuns ţara noastră la toate capitolele este una extrem de precară”, a subliniat senatorul Costel Şoptică.