Știri locale

Anunţ uriaş pentru economia locală: Vom finanţa unităţi de procesare tomate şi lână în judeţ

Parlamentarul care s-a întâlnit cu mii de fermieri în jumătate de an pentru a le anunţa finanţările pe care le au la dispoziţie şi pentru a încerca să-i convingă să se asocieze a făcut un anunţ uriaş pentru economia judeţului Botoşani.

Senatorul Lucian Trufin, secretarul general al Comisiei pentru Agricultură din Senat, a declarat că în judeţ vor fi finanţate unităţi de procesare a tomatelor şi a lânii de oaie.

“Prima parte a programului de guvernare este de sprijinire a produselor deficitare, iar anul acesta au intrat tomatele, carnea de porc şi lâna, alte cinci produse vor intra anul viitor. Apoi urmează a doua etapă în această direcţie, respectiv cea de finanţare a unităţilor de procesare a acestor produse. Cei care au aplicat pe programul de tomate, de solarii cu tomate, au primit deja o parte din bani. Eu vă asigur că în Botoşani vom finanţa unităţi de procesare tomate şi lână în judeţ”, a declarat Lucian Trufin.

Senatorul botoşănean spune că în următoarea perioadă vor fi înfiinţate mai multe asociaţii pentru irigaţii şi cooperative agricole pentru procesare şi valorificare a produselor agricole produse în judeţ.