Liderul PSD explică de ce nu a primit Teatrul Eminescu finanţare prin PNLD2: “Este o logică”

0

Apa şi canalizarea, drumurile şi şcolile au bătut cultura. PSD a anunţat că împarte bani primăriilor pentru investiţii prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală 2, însă nici prin acesta Primăria Botoşani nu primeşte bani pentru continuarea lucrărilor la Teatrul Mihai Eminescu.

Doina Federovici, preşedintele PSD Botoşani, a declarat că nu doar Primăria municipiului Botoşani nu a primit bani pentru acest proiect, nici Consiliul Judeţean nu a primit finanţare pentru reabilitarea muzeului. Senatoarea care conduce partidul de guvernământ la nivel local spune că legea care a stat la baza PNDL2 prevede zece servicii majore pentru care se acordă finanţarea şi că nici teatrul, nici muzeul nu intrau în cele zece servicii, cum ar fi reţelele de apă-canalizare-epurare, drumuri, poduri şi podeţe, şcoli, dispensare medicale, iluminat public.

“Din păcate, Teatrul Mihai Eminescu nu face parte din cele zece obiective de bază, aşa cum se prevede în OUG care a stat la baza PNDL2. Prin suma alocată judeţului Botoşani nu au fost finanţate tote proiectele din lista de zece a serviciilor de bază, nu a mai rămas un rest de sumă care să poată fi finanţat. Domnii primari din judeţul Botoşani, toţi, au depus sute de proiecte pe cele zece servicii de bază, dar şi pe lângă aceste zece servicii, cum ar fi Teatrul Mihai Eminescu, CJ cerut reabilitarea muzeului, alţi primari au cerut bani pentru realizarea de primării. Dacă suma alocată judeţului prindea absolut toate proiectele şi mai rămâneau bani, aceştia s-ar fi dus la teatru şi la celelalte obiective. Este o logică, iar logica este stabilită de OUG. Există o logică prin actul normativ în sine. Cine trece peste lege? Noi ne batem pentru ca Primăria Botoşani să primeacă banii pentru Teatrul Eminescu din altă sursă de finanţare”, a declarat Doina Federovici.

Niciun comentariu

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *