Un deputat liberal o acuză pe Federovici şi tot PSD-ul că nu au vrut să salveze Teatrul Eminescu

0

Deputatul liberal Cristian Achiţei, fost vicepreşedinte al Consiliului Judeţean, a acuzat-o pe senatoarea Doina Federovici şi întreg PSD-ul că nu au vrut să salveze Teatrul Mihai Eminescu prin includerea la finanţare în PNDL 2.

Pesediştii au anunţat cu surle şi trâmbiţe că în Botoşani se vor investi 847 milioane lei în 254 de şantiere din judeţ. Când a fost întrebată de ce nu a intrat la finanţare şi proiectul de continuare a lucrărilor la Teatrul Mihai Eminescu, senatorul Federovici, preşedintele PSD Botoşani, a spus că “Este o logică” după care au fost prinse proiectele la finanţare şi că s-a pus accent pe apă-canalizare-epurare, drumuri, şcoli şi grădiniţe, dispensare medicale, iluminat public, poduri şi podeţe, şi nu clădiri pentru instituţii de cultură sau sedii de primării. Federovici a precizat că neincluderea Teatrului Eminescu, de la primăria condusă de liberalul Cătălin Flutur, nu este singurul proiect care nu a prins finanţare, şi Consiliul Judeţean condus de pesedistul Costică Macaleţi nu a prins reabilitarea Muzeului Judeţean din acelaşi motiv ca şi Teatrul.

“Un proiect ratat de Consiliul Judeţean pe fonduri europene(n.r.: reabilitarea muzeului) nu poate fi pus în aceeași oală cu un proiect ce putea fi salvat prin PNDL. Dar asta este logica PSD”, a comentat Cristian Achiţei pe Facebook.

Acesta a mai adresat o întrebare de 100 de puncte pesediştilor: “DN Botoşani – Târgu  Frumos, când?!”.

“Mă bucur azi, doar pentru faptul că tronsoane importante de drumuri judeţene, pe care le-am propus încă din 2015, când eram vicepreşedinte al CJ Botoşani, vor fi finanţate prin PNDL2. De asemeni mă bucur pentru toate proiectele pe care fiecare unitate administrativ teritorială le va putea pune în aplicare prin programul PNDL2.

Sunt în acelaşi timp trist, pentru că lucrările de reabilitare şi consolidare a Teatrului Mihai Eminescu din municipiul Botoşani nu au fost finanţate de guvernarea PSD.

Nici un parlamentar PSD nu a susţinut cu adevărat această lucrare. Dar despre asta, vom discuta în săptămânile următoare. Şi mai ales despre creditele de angajament. Adică despre bani care nu există!”, concluzionat Achiţei.

Niciun comentariu

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *