Știri locale

Cea mai importantă investiție în infrastructura județului ar putea fi scoasă la licitație în acest an

Vestea anului vine din sectorul în care avem cele mai mari așteptări, respectiv infrastructura rutieră. Senatorul Doina Federovici, președintele PSD Botoșani, a declarat că sunt șanse foarte mari ca lucrările de modernizare a drumului european Botoșani-Târgu Frumos să fie scoase la licitație în acest an și lucrările să demareze în 2018.

”Sunt șanse foarte mari ca drumul Botoșani-Tg. Frumos să fie scos la licitație în acest an. Studiul de fezabilitate a inrat în Comisia Tehnico-Economică pentru a doua oară și, potrivit reprezentanților CNAIR, a primti aviz favorabil și va continua următorii pași pentru a putea fi scoasă la licitație execuția lucrării. Este a doua oară când SF-ul ajunge în CTE pentru că firma care a câștigat licitație pentru a face SF-ul să spunem că nu l-a tratat corespunzător și au fost foarte multe clarificări de făcut. Studiul a fost întors la Regionala de la Iași, de acolo s-a cerut firmei care a fost plătită să aducă toate completările necesare și acum, a doua oară, a primit avizul în CTE”, a declarat Doina Federovici.

Modernizarea drumului Botoșani-Târgu Frumos este principalul proiect de infrastructură rutieră pentru care județul Botoșani așteaptă bani de aproape 20 de ani deoarece este cea mai importantă arteră rutieră din județ, practic este drumul de legătură dintre Botoșani și restul țării.

În 2017 în județul Botoșani s-au turnat covoare asfaltice noi pe tronsoanele de drum național Botoșani-Săveni, Dorohoi-Darabani, iar în această perioadă se lucrează la tronsonul Săveni-Manoleasa, după care se va turna covor pe Darabani-Păltiniș spre vama Rădăuți-Prut.

De asemenea, se așteaptă o decizie a companiei de drumuri cu privire la tipul de asfalt care se va aplica pe tronsonul de drum de pământ, adus la stadiul de piatră, Manoleasa-Rădăuți Prut.