Știri locale

Prefectul Șlincu: ”Doar dacă Apele Române furnizează 2000 mc de apă pe oră se poate relua furnizarea în rețea”

Lucrările efectuate de Administraţia Bazinală de Apă Siret la barajul de la Bucecea au afectat cea mai mare parte a clienţilor Nova Apaserv, persoane fizice şi juridice, între care unităţi medico- sociale, centre de plasament, azile de bătrâni precum şi unităţi de învăţământ şi de alimentaţie publică.

Având în vedere situaţia generată de întreruperea alimentării cu apă a celor mai mari aglomerări urbane dar şi din cele 12 comune afectate precum şi specificul lucărilor dar mai ales timpii de aşteptare până când sistemul se va echilibra, prefectul Dan Şlincu s-a deplasat astăzi, 19 octombrie, în două rânduri, la Bucecea, pentru a căuta soluţii, alături de responsabilii de la Administraţia Bazinală de Apă Siret şi de la Sistemul Hidrotehnic Independent Siret precum şi cu conducerea Nova Apaserv.



Pentru a contribui la alimentarea cu apă a Staţiei de Tratare de la Bucecea, pe o variantă alternativă celei folosite în mod curent, prefectul a solicitat IJSU Botoşani punerea la dispoziţia responsabililor de lucrare de la Bucecea a unei motopompe, decizia urmând să fie adusă la cunoştinţa membrilor Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă. De asemenea, va fi solicitat şi ajutorul colegilor de la IJSU Suceava pentru a aloca, sub formă de împrumut, o a doua motopompă.

Proiectul de hotărâre al CJSU referitor la alocarea motopompei de la ISU a fost aprobat în unanimitate.



De asemenea, în şedinţa CJSU, prefectul Dan Şlincu a solicitat directorului Administraţia Bazinală de Apă Sirect, ing. Mihai Talpău, să găsească soluţiile optime şi rapide astfel încât botoşănenii să beneficieze în cel mai scurt timp de apă la robinete iar cei care se ocupă de lucrări să dea dovadă de profesionalism şi de o comunicare deschisă cu Nova Apaserv.

Întrebat dacă vineri se va putea relua furnizarea apei potabile în rețea din sursa Siret, prefectul Dan Șlincu a precizat că totul depinde de Apele Române.

”Doar dacă Apele Române furnizează 2000 mc de apă pe oră se poate relua furnizarea în rețea”, a declarat prefectul Dan Șlincu.