FOTO O tânără a renunțat la viața de angajat și și-a deschis propria afacere. Acum aduce Bucuria și creează cadouri dulci pentru evenimente

0

Are 27 de ani, iar în urmă cu un an a renunțat la statutul de angajat pentru a încerca să fie și de partea cealaltă a mediului de afaceri, de partea întreprinzătorilor. Acum rulează una dintre cele mai dulci afaceri din zonă și a creat ceva unic la nivel de regiune.

 

Margareta Hîrtie a fost ziarist, a lucrat atât în presa scrisă, cât și în televiziune. Acum mai bine de un an a simțit că are nevoie de o nouă provocare și că trebuie să își testeze și abilitățile de întreprinzător, nu doar de angajat, dar într-un domeniu cu totul diferit.Acum un an apărea în Botoșani magazin Gustă Bucuria Moldovei, pe strada Primăverii nr. 23, cu produsele celebrei fabrici de dulciuri din Republica Moldova. Calitatea produselor Bucuria este extrem de bine cunoscută de cei care au peste 30 de ani, iar în ultimii ani a început să fie cunoscută și apreciată și de actualele generații de copii și tineri. Mai mult, pe lângă dulciurile de la Bucuria, în magazin sunt și vinuri Cricova și cognac din Basarabia.

”Un domn a venit și ne-a spus că noi aducem bucuria în Botoșani și chiar aducem Bucuria. Piața a reacționat excelent la deschiderea magazinului și avem clienți din tot județul care vin și revin de câte ori au ocazia. În spațiul în care am deschis magazinul suntem la un record pentru că din câte am înțeles toate afacerile care au fost aici s-au mutat în două sau trei luni. Noi avem mai mult de un an de când funcționăm aici”, a spus Margarita Hîrtie.Mai sunt astfel de magazine cu produse Bucuria în țară, dar cel de la Botoșani are două particularități care îl fac unic.

În primul rând ar fi prețul de vânzare, care este cel mai mic din țară. ”Spre exemplu sortimentul de bomboane care la noi se vinde cu 43 de lei, în București costă 70 de lei”, a declarat Margarita Hîrtie.

A doua particularitate a magazinului din Botoșani este confecționarea cadourilor dulci pentru orice petrecere, de la nuntă și botez până la o zi de naștere sau orice moment în care doriți să oferiți un cadou care să încânte papilele gustative.

”Din dulciurile Bucuria eu am reușit să fac și lumânări de botez și buchete din dulciuri și cutii pentru zile de naștere, pentru diferite evenimente, din combinații de sortimente de dulciuri, din diferite gusturi și culori. Impactul a fost unul foarte un și aceste cadouri din dulciuri sunt foarte apreciate”, a precizat tânăra antreprenoare.

Comenzile se iau cu o zi sau două înainte pentru aceste cadouri deosebite.Afacerea dusă la alt nivel: PRODUCȚIE
Oricine poate să deschidă un magazin, oricine poate să vândă, mai bine sau mai … puțin bine bine. Dar sunt puțini cei care își duc mai departe abilitățile de întreprinzător, care încearcă să își după afacerea la nivelul superior, cel al producției.

Tânăra Margarita Hîrtie își propune să și producă ciocolată, nu doar să o vândă pe cea marca Bucuria.

”Sunt în fața în care adăugăm codul CAEN de care am nevoie pentru a putea să și produc ciocolată. Este cu totul altceva. Vreau să fac mărturii din ciocolată, diferite texturi, diferite modele care să fie propuse de noi sau alese de clienți. Este ciocolată cu lapte, cu alune, cu mai multă cacao. Vreau să duc afacerea la un alt nivel, acela al producției, să am și o mică fabrică de ciocolată”, a completat Margarita Hîrtie.Niciun comentariu

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *