FOTO În fiecare lună produce câte un model de poșetă, geantă sau ruscac în serie limitată. Toate le vinde în țară sub brand propriu

0

O botoșăneancă a început acum patru ani să producă poșete în serie limitată, câte un model în fiecare lună, iar acum vinde în toată țara sub brandul propriu, ceva extrem de rar în industria locală, și este pe primul loc în topul întocmit de Camera de Comerț Industrie și Agricultură a Județului Botoșani.
Lorena Viziteu este administrator și manager general al firmei Viziteu SRL, o companie care se află pe primul loc în topul firmelor care produc articole de voiaj, marochinărie și harnașament.

În 2016 firma condusă de aceasta a avut 23 de salariați, o cifră de afaceri de 1,1 milioane lei, echivalentul a 250.394 euro, și un profit brut de 22.797 lei, adică 4.956 euro.


De la Lohn la producție sub brand propriu
Producția de poșete la firma condusă de Lorena Viziteu a început în urmă cu patru ani. ”Noi lucram în vechiul sistem Lohn, care acum se numește altfel, și produceam pentru un client din Olanda saci pentru rufele murdare din spitale și restaurante. Primeam toate materiile, noi le confecționam și le trimiteam înapoi în Olanda. Lucrăm în continuare în acest sistem, dar acum avem și partea aceasta nouă”, a declarat Lorena Viziteu.

Aceasta a precizat că producția de poșete a început ca o chestie de suflet și o noutate absolută pentru ea.

”Eu sunt proiectant de îmbrăcăminte, nu am nimic cu gențile și marochinăria, dar o fac cu drac pentru sufletul meu. Am considerat că tehnologia pe care o avem pentru materialele semigroase și groase merge la așa ceva mult mai bine decât la haine și am angajat specialiști în marochinărie. Eu am învățat multe de la ei, au învățat și ei de la mine pentru că mi-au spus că nu au mai făcut niciodată gențile pe care le-am gândit eu”, a declarat creatoarea brandului de poștete, rucsace și genți de voiaj Loraine By Collection.Materialele folosite sunt imitația de piele și imitația de blană. Asta îi permite să facă modele mult mai versatile decât cele din piele naturală.
În fiecare lună câte un model nou și 500 de unități produse anual, acesta este nivelul la care a ajuns Loraine By Collection pentru a putea vinde în toată țara.

”Lucrând în imitație de piele și de blană putem să facem croieli mai sofisticate decât la pielea naturală pentru noi putem să îndoim mai mult, putem să ne jucăm și să combinăm mai mult. Eu asta am vrut, să avem modele multe, să ocupăm o gamă cât mai mare. Care modele se vând cel mai bine? Cel mai bine se vând gențile practice, pe care doamnele le pot purta zilnic și le pot adapta la locul de muncă. Spre exemplu, doamnele care lucrează la birou au cerut genți în care să poată întra un dosar și am făcut o geantă gen servietă, dar nu cea masculină, ci cu linii mai romantice. Din servieta clasică am făcut ceva cu totul altfel, mult mai feminin. Apoi, doamnele care nu lucrează la birou și chiar mămicile vor genți care să le pună pe umăr, dar să poată fi puse și astfel încâtsă rămână cu mâinile libere. Avem genți nu foarte mari, nu foarte mici, dar feminine. Din vechiul stil poștaș, în loc de un capac am pus două capace de culori diferite și ușor rotunjite pe margine, am făcut o geantă feminină, romantică”, a precizat Lorena Viziteu, la fabrica ei fiind produse genți, poșete, rucsace, plicuri, genți de voiaj.

 

Din materialele folosite la gențile de voiaj, fabrica botoșăneană produce și borsete utilitare pentru o companie din Timișoara.
”Facem produse pentru femei, dar și genți pentru bărbați, nu foarte multe dar avem o gamă și pentru ei. Apoi, avem și poșete tricotate manual, brodate manual deosebit de frumoase. Toate sunt în serii zero, adică maxim 5 bucăți din fiecare model”, a mai adăugat Lorena Viziteu.

Poșetele Loraine by collection se vând și pe Emag.ro
Poșetele fabricate la Botoșani în colecții de până la 5 bucăți per model se vând și pe Emag.ro, cea mai mare platformă de vânzări online.
Lorena Viziteu spune că deși afacerea ei este una mică în comparație cu brandurile consacrate cei de la Emag.ro s-au arătat foarte deschiși la colaborare.
”Am magazinul meu online și acum vindem prin Emag.ro. Magazin fizic nu am făcut pentru că în Botoșani chiriile sunt la un nivel mult prea mare pentru puterea de cumpărare din zonă, cred eu”, a mai spus Lorena Viziteu.
De asemenea, poșetele și gențile de voiaj fabricate la firma acesteia pot fi cumpărate direct din magazinul fabricii, de pe strada Victoriei, sau de pe site-ul www.loraine.ro 

Niciun comentariu

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *