FOTO-VIDEO Au fost abandonați, deși sunt copii, dar au dat peste niște oameni cu suflet mare și strălucesc pe scenă

0

Valorile adevărate din viață ne sunt date peste cap de lumea zbuciumată în care trăim.

De multe ori uităm să prețuim ce contează cel mai mult și mintea ne este acaparată de problemele cotidiene și de plăcerile infime ale pieței de consum.

În jurul nostru sunt oameni care au vieți extrem de grele, care au probleme adevărate, care sunt cei către care întreaga societate ar trebui să le acorde atenția cuvenită.Unii dintre aceștia sunt copiii abandonați, cei denumiți de statul român drept ”instituționalizați”. Ei nu mai locuiesc în ”cămine de copii” ci în ”centre de plasament” și ”complexe de apartamente”, dar sunt aceiași copii abandonați, din diferite motive, de familiile lor.

O parte dintre ei au avut norocul să dea peste oameni cu suflet mare care sunt plătiți de stat să aibă grijă de ei, dar fac mai mult decât atât, cu toate că este incredibil de greu să le înlocuiască dragostea părintească de care aceștia duc dorul sau poate… nici măcar nu au avut parte vreodată.

Oamenii care ies din zona lor de confort și care fac mai mult decât ce le prevede fișa postului de bugetar reușesc să îi transforme pe acești copii nefericiți și le scot talentele în față, dincolo de defecte, dincolo de neajunsuri.

Așa a ajuns să fie organizat spectacolul ”Veste mare am adus!”, ajuns la a III-a ediție. Joi a avut loc acest spectacol la Casa Tineretului Botoșani.Organizatori au fost acei funcționari din cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului care fac mai mult decât ce le spune fișa postului.

S-au adunat este 150 de copii din tot județul, pentru care familiile lor sunt ceilalți copii abandonați și funcționarii care au grijă de ei din Botoșani, Dorohoi, Pomârla și Trușești.

Pe scena Casei Tineretului au prezentat momente artistice copiii din Complexul de apartamente Amicii Dorohoi, Complexul Casa Mea Dorohoi, Complexul de case de tip familial Sf. Mina Botoșani, Complexul de apartamente Floare de colț Dorohoi, Centrul de Plasament Prietenia Botoșani, Complexul de apartamente Cireșarii Botoșani, Centrul de Plasament Sf. Nicolae Trușești, Complexul de servicii pentru copilul aflat în dificultate ”Speranța” Pomârla. Alături de acești copii au mai fost și cei de la Centrul de zi pentru copii cu nevoi speciale ”Șansa mea” Botoșani.

Au cântat colinde, au urat, au sorcovit, au jucat căiuții și capra, au oferit daruri celor prezenți în sală, daruri confecționate de ei. Pe scenă au fost și o tânără aflată în plasament familial.

La spectacol au asistat reprezentanții centrelor în care trăiesc acești copii, Doina Manole Nacu, directorul general al DGASPC, Alexandru Valentin Colbu, director adjunct al DGASPC, prefectul Dan Șlincu, fost șef al DGASPC, senatorul Lucian Trufin, deputatul Tamara Ciofu, deputatul Cristian Achiței, consilierul județean Cristina Breșug, consilierul local Marius Oroșanu, fost lider de sindicat în DGASPC, Stelian Bejenariu, secretarul general al Consiliului Județean Botoșani.

De asemenea, la spectacol au fost prezenți și oameni de afaceri, printre care și Ciprian Andronache.

Toți aceștia au avut și ei, la rândul lor, daruri pentru copii.Niciun comentariu

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *