Știri locale

Puștiul de la țară care la 23 de ani este asistent manager și formator: se trezea la 5 dimineața să prindă cursa la oraș

Eduard Dabican și Petru Condurachi, la Frizeria ”La Brici”

Are 23 de ani, este asistent manager de salon și formator, adică îi învață pe alții cum să facă o meserie.

Acum patru ani era începător, primea salariul minim pe economie și se trezea zilnic la 5 dimineața să prindă cursa spre Botoșani pentru a ajunge la locul de muncă și se reîntorcea acasă abia la ora 21.



 

Petru Condurachi va împlini 23 de ani peste două luni, dar este deja asistent manager și formator la frizeria ”La Brici”.

A început să lucreze ca frizer începător acum patru ani, a muncit enorm pentru a se perfecționa și … a reușit.

”După anii de cînd practic meseria asta pot să vă spun că există și tineri responsabili care își doresc să facă ceva cu viața lor, după 10.000 de oameni tunși vă spun că tinerii pot și își doresc să muncească. Am început ca începător, cu salariul minim, cu naveta de la Frumușica, trezindu-mă de la 5 dimineața și apoi întorcându-mă la 21, chiar dacă afară ploua sau ningea, așteptând și o ocazie nu neapărat cursa zilei. Am devenit formator și îmi doresc să școlarizez viitori frizeri care pot să aducă un zâmbet pe fața oamenilor”, a declarat Petru Condurachi.



Acesta a profitat de toate cursurile de perfecționare pe care i le-a pus la dispoziție Ciprian Andronache, proprietarul salonului ”La Brici”, a muncit peste program și acum culege roadele.

Cel care a înființat salonul ”La Brici”, omul de afaceri Ciprian Andronache, spune că Petru Condurachi este un exemplu de urmat pentru modul în care a evoluat profesional.

”Orice om are o șansă în viață. Orice viață stă într-o gară așteptând trenul vieții. Orice tren te duce către destinația de mulți povestită dar de puțini întâlnită. Secretul fericirii fiind să profiți de excursie până când trenul ajunge într-o nouă gară. El a prins șansa, s-a urcat în tren și acum profită de experiența oferită de orice întâmplare de pe traseu. A profitat, a luptat, a făcut eforturi mari ca astăzi să fie mai mult decât un frizer, mai mult decât frizerul ăla cu bun simț, astăzi să fie frizer și asistent manager de salon, ceea ce spune mult despre evoluția sa, semn că a prins trenul Accelerat”, a spus Ciprian Andronache.