Firma care a modernizat trei aeroporturi vrea să construiască primul tronson de autostradă în Moldova

0

Sursa foto: Adevarul.ro

Compania botoșăneană Tehnic Asist, condusă de omul de afaceri Mirel Vlas, a depus una dintre cele patru oferte la licitația de construire a șoselei de centură a Bacăului, primul tronson de autostradă din regiunea Moldovei.

Tehnic Asist a construit până acum drumuri, dar a modernizat și trei aeroporturi din țară, din trei provincii istorice diferite, iar fiecare pistă modernizată este echivalată cu zece de kilometri de autostradă. 

 

Potrivit Economica.net, la Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) au fost depuse 4 oferte pentru licitația care va aduce primii kilometri de autostradă, respectiv:

 – Asocierea SC TEHNIC ASIST SRL – INGSTROYENGINEERING EOOD – SC HOMSTRADE SRL – PATSTROY 92 AD – SC PROIECT CONSTRUCT REGIUNEA TRANSILVANIA SRL

– Asocierea IC ICTAS INSAAT SANAYI VE TICARET A.S – SC TANCRAD SRL

– Asocierea SC PHOENIX TRANSBAC SRL – SC TELOR INVEST SRL – IMPRESA DI COSTRUZIONI ING. E MANTOVANI SPA – SC DRUMURI SI PODURI GHEORGHENI SRL – SC SEARCH CORPORATION SRL

– Asocierea SC SPEDITION UMB SRL – SC TEHNOSTRADE SRL

 

 

”Obiectul contractului este reprezentat de constructor a 30,8 km de drum nou la standarde europene, din care 16,269 km la profil de autostradă. Valorea estimată a contractului pentru proiectarea şi execuţia Centurii Bacău, scos din nou la licitaţie, este de 773,6 milioane de lei, conform unor date de la Ministerul Transporturilor”, scrie Economica.net.

Tehnic Asist SRL Botoșani are un portofoliu unic la nivel de țară, având la activ modernizarea a trei aeroporturi, respectiv cele din Suceava, Tulcea și Satu-Mare. Pista aeroportului Salcea din județul Suceava reprezintă echivalentul a 10 kilometri de autostradă.