Știri locale

Au afaceri de zeci de milioane de euro fiecare și vor să investească în modernizarea Stadionului Municipal

Doi dintre cei mai importanți oameni de afaceri din județul Botoșani, care au afaceri de zeci de milioane de euro fiecare, vor să investească în modernizarea Stadionului Municipal.

 

Valeriu Iftime, președintele grupului de firme Elsaco, și Gheorghe Ciubotaru, președintele grupului de firme Electro Alfa, vor să investească împreună pentru modernizarea Stadionului Municipal Botoșani.

 

Aceștia sunt forțați să acționeze ca urmare a lipsei de acțiune a Primăriei Botoșani, instituție care deține stadionul.

 



”Domnul Ciubotaru de la Electroalfa este dispus să găsim o formulă de a investi într-o zonă de birouri la Stadionul Municipal”, a declarat Valeriu Iftime, care este principalul finanțator al echipei FC Botoșani.

Imobilitatea autorităților locale în a găsi o sursă de finanțare pentru modernizarea stadionului obligă mediul de afaceri să facă pași în acest sens.

Singura condiție pentru care firmele private ar investi în modernizarea stadionului din municipiu ar fi acela de a putea exploata investiția, iar Iftime și Ciubotaru ar urma să construiască o zonă de birouri sub tribunele dinspre Calea Națională.



 

Asta ar duce la mărirea capacității stadionului municipal, acoperirea tribunei și apropierea tribunelor de terenul de fotbal.

În ultimii patru ani, Primăria Botoșani, condusă de Ovidiu Portariuc și Cătălin Flutur, nu a fost în stare să facă un studiu de fezebilitate pentru modernizarea stadionului și să depună o cerere la Compania Națională de Investiții. Abia în acest an sunt prinși bani pentru studiul de fezabilitate necesar acestei investiții, însă nu se știe când se va realiza.