Știri locale

Flutur și Șoptică îi cheamă pe botoșăneni să participe la marșul pentru autostrada Moldova-Ardeal

Obligatorie și necesară! Sunt două atribute după care actuala guvernare trebuie să se ghideze atunci când vorbim despre realizarea legăturii dintre Moldova și celelalte regiuni ale țării, prin crearea unei infrastructuri de drum la standarde europene.

Protestul este organizat de Asociațiile civice ”Împreună pentru A8” și ”Moldova vrea autostradă” și își propune să forțeze Guvernul, Ministerul Transporturilor și CNAIR/CNIR să pună în practică Masterplanul General de Transport al Românei, asumat și semnat, cu termene clare și deja de mult depășite, pentru construirea AUTOSTRĂZII CĂTRE EUROPA – autostrada A8, Iasi-Tg. Mureș.

 



„Voi încuraja și vreau să fac un apel la toți botoșănenii interesați de o acțiune deosebit de importantă pentru Moldova. Susțin Societatea Pro Infrastructură București și Asociația „Împreună pentru A8”. Și îndemn pe toți cei interesați de soarta Moldovei să participe pe data de 19 mai la marșul auto care se dorește să fie format din câteva mii de mașini din Moldova. Va fi o acțiune foarte mare, undeva plecarea din Botoșani, dimineața la 7:30, o primă întâlnire cu cei de la Iași și Suceava, la Roman la ora 10:00. La ora 12:00 cu Galați, Vaslui, Bârlad întâlnire la Tișița și după aia marșul spre București. Sper ca primarul capitalei să dea avizul pentru miting, dacă nu, mașinile oricum vor tranzita Bucureștiul. Îmi doresc din suflet să particip și fac apel la toți cei interesați de bunăstarea Moldovei”, a spus Cătălin Flutur, primarul municipiului Botoșani.




“Deși NU este o normalitate ca în România anilor 2018 sa nu avem o autostradă care să lege Moldova de celelalte regiuni ale țării, cerem un lucru absolut firesc și de bun simț. Nu o revoltă a societății civile trebuie să reprezinte click-ul care să-i determine pe cei de la conducerea țării să prindă în lista de priorități realizarea acestui obiectiv, însă se pare că altă alternativă nu există la momentul actual”, a declarant senatorul Costel Șoptică, președintele PNL Botoșani.

Având în vedere că startul marșului se dă de la Botoșani, pe 19 mai, mai multe mașini ale membrilor PNL se vor alătura acțiunii de amploare care are drept scop sensibilizarea Guvernului PSD și a Ministerului Transporturilor. Realizarea Autostrăzii Târgu Mureș- Iași- Ungheni ar deveni o alternativă pentru traficul internațional de tranzit.

 

 

“Am sesizat dezinvoltura cu care liderii PSD Botoșani spun că o astfel de investiție nu are sustenabilitate financiară la momentul actual și că în lucru sunt alte lucrări. Cum este posibil să nu susții realizarea unei autostrăzi care ar duce la dezvoltarea regiunii din care faci parte? Este clar că actuala guvernare nu are o viziune despre ceea ce înseamnă necesitățile stringente ale României. Este vorba despre neputință și nepăsare, a mai spus senatorul Costel Șoptică.

Autostrada A8 este de o importanță deosebită pentru regiunea Moldovei, fiind o cale rutieră rapidă și modernă spre civilizația europeană. Susținerea acestui demers capătă proporții și mai mari în contextul în care ne aflăm în AN CENTENAR, iar deschiderea noastră către frații de peste Prut trebuie să se concretizeze și în existența unei infrastructuri rutiere moderne și eficiente.