FOTO Două camioane cu materiale de construcții pentru o familie a cărei casă a fost mistuită de flăcări

0

O familie din comuna Călărași a cărei carsă a fost distrusă de flăcări a primit un ajutor nesperat. Două camioane cu materiale de construcții pentru reconstruirea casei au primit de la mai multe persoane care într-un efort comun au transmis transportul în Călărași.

 

”Alături de colegii social democrați am răspuns apelului făcut de preotul paroh din Călărași, Pădurariu Ioan. Din contribuții proprii am achiziționat materialele necesare pentru construcția casei, pe care le-am donat acestei familii greu incercată. Două camioane pline cu materiale de construcţii, alimente şi alte ajutoare au fost descărcate astăzi în curtea lui Florin Apăvăloaie, pentru reconstrucţia unui nou cămin. Deşi au avut extrem de multe încercări, ziua de 7 mai a fost cea mai grea dintre toate. Un incendiu puternic le-a mistuit casa, astfel încât cei 4 membri ai familiei au rămas pe drumuri, casa arzând în totalitate. Capul familiei – Florin, este angajat să pască vacile comunității, fiind un om harnic, Cornelia – soția lui este însărcinată în 8 luni, ei mai având un băiat de 13 ani cu handicap, precum și o fetiță de 5 anișori. După incendiu nu s-a putut recupera nimic, membrii familiei rămânând doar cu hainele de pe ei”, a declarat senatorul Doina Federovici. 

Sprijinul pentru familia din Călărași pentru reconstrucția casei este unul care dă speranță acesteia că viitorul poate fi reclădit, mai ales că peste trei săptămâni pe lume va veni un nou copil.

 

”Exemplu de solidaritate au dat şi localnicii din comună, care au ajutat la descărcarea materialelor. La rândul său, preotul Ioan Pădurariu a găsit şi echipa cu care, în umătoarele 10 zile, va ridica, din temelii, noul cămin al familiei Apăvăloaie, în care înceapă o nouă viaţă. Mulțumesc din suflet colegilor care mi-au fost parteneri în realizarea acestui demers de suflet. Cei care doresc să ajute, la rândul lor, o pot face personal în satul Călărași, Județul Botoșani, sau dăruind un bănuț în contul Parohiei Sfânta Treime Călărași, cu specificația – pt. construcția casei lui Apăvăloaie Florin. RO61BRDE070SV23404990700, deschis la BRD, titular de cont: Preot Pădurariu Ioan , tel. 0766233284”, a completat Doina Federovici.

 


 

Niciun comentariu

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *