O firmă de asigurări obligată la plata excursiei de 19.249 lei în Australia a fostului director de la Apă

0

Despăgubirile cerute în instanță de furnizorul de apă al județului, compania Nova Apaserv SA, fostului director general Gabriel Cârlan pentru o vizită de lucru în Australia vor fi suportate de o companie de asigurări.

Asta au decis judecătorii Tribunalului Botoșani într-o hotărâre publicată la sfârșitul lunii trecute.

Astfel, judecătorii îl obligă pe Cârlan la plata a 19.249 lei către Nova Apaserv pentru excursia în Australia, iar compania AIG Europe Limited Londra Sucursala București ar urma să achite acești bani. 

 

loading…

Loading…

”Eu voi face apel la hotărârea Tribunalului pentru că nu am greșit. Cât despre despăgubire, dacă va fi menținută va fi suportată de firma de asigurări cu care am încheiat polița de asigurări profesională atunci când eram manager. Orice director este obligat să aibă o astfel de poliță de asigurări. Reprezentanții asiguratorului m-au contactat și mi-au spus că nu este nicio problemă și vor achita despăgubirea solicitată, dar eu voi face apel la decizie. Dacă va fi considerată, totuși, o eroare managerială, ea va fi suportată de firma de asigurări”, a declarat Gabriel Cârlan.Magistrații Tribunalului Botoșani au stabilit, în hotărârea 410/2018, din 29 mai: ”Admite, în principiu, cererea de chemare în garanţie a AIG EUROPE LIMITED LONDRA – Sucursala Bucureşti. Admite acţiunea. Obligă pârâtul să-i plătească reclamantei suma de 19.249,60 lei, cu titlu de despăgubiri şi suma de 1.067,45 lei cu titlu de cheltuieli de judecată constând în taxă judiciară de timbru. Admite cererea de chemare în garanţie. Obligă chematul în garanţie, AIG Europe Limited Londra – Sucursala Bucureşti, la plata către pârât a sumei de 19.249,60 lei cu titlu de despăgubiri şi suma de 1.067,45 lei cu titlu de cheltuieli de judecată. Obligă chematul în garanţie să-i plătească pârâtului suma de 2.317,45 lei cu titlu de cheltuieli de judecată”.

 

În mandatul de director general al lui Gabriel Cârlan, compania de apă a demarat cele mai mari investiții în extinderea rețelelor de apă, canalizare și epurare.

 
Niciun comentariu

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *