FOTO Un producător de panificație a intrat în hipermarketuri cu pâinea la care folosește cea mai pură apă

0

 

Sursa foto: livalimpex.ro

Una dintre brutăriile din județul Botoșani folosește la fabricarea pâinii cea mai pură apă dintre toți panificatorii.

Având sediul într-o comună în care nu există rețea publică de alimentare cu apă, producătorul de pâine a fost nevoit să își facă un puț autorizat de mare adâncime, astfel că apa folosită în panificație este adusă la suprafață de la mai mult de 150 de metri.

 

Este vorba despre producătorul botoșănean LIVAL Import-Export, din comuna Blândești. 

 

 

Viorel Alexa, directorul companiei LIVAL, care este al treilea producător de panificație din județul Botoșani potrivit Camerei de Comerț, a declarat că apa pură și ingredientele naturale fac din pâinea plămădită la Blândești una cu totul deosebită.

 

”Pentru că nu avem apă curentă în comună am fost obligați să facem un puț de mare adâncime, cu costuri foarte mari, cu pompe care să ne asigure o alimentare permamentă. Doar că asta s-a transformat într-un avantaj pentru că folosim o apă pură, de o calitate extraordinară din toate punctele de vedere, iar asta a reieșit la toate analizele pe care le-am făcut. Este mai bună decât apa plată. Noi nu avem tunel de coacere, astfel încât folosim cuptor pe lemne și coacem pe vatră, ceea ce implică mai multă manoperă, pentru că este mult de lucrat manual, dar ne permitem să facem pâine de o calitate mai bună. Nu putem concura pe segmentul franzelă cu cei care au tunel de coacere, dar la pâinea de calitate superioară avem avantaj”, a declarat Viorel Alexa.

 

Pâinea multicereale este unul dintre sortimentele premium ale Lival, iar cei care au gustat din ea au simțit diferența față de restul produselor similare de pe piață.

Produsele Lival se găsesc la magazinele proprii, în Kaufland și câteva rețele locale.

 

loading…

Loading…


Niciun comentariu

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *