Știri locale

22 de persoane, dintre care 11 copii, evacuate de pompieri din calea apelor

Pompierii botoșăneni încearcă să salveze toate viețile puse în pericol de inundațiile cauzate de ploile abundente din ultimele zile.

 

Județul este până aproape de miezul nopții sub cod portocaliu de ploi torențiale.

 

Până acum, pompierii au salvat din calea apelor 22 de persoane, dintre care 11 copii.



 

 

22 de persoane, dintre care 11 copii, au fost evacuate de pompieri botoșăneni din calea apelor, în cursul zilei de astăzi. Acțiunile de salvare s-au derulat in Bălușeni ( o persoana), Copălău ( 4 adulți și 3 copii) și Coșula (6 adulți și 8 copii). Toate persoanele evacuate vor locui la rude până când se vor întoarce acasă. Totodată, 132 de pompieri militari și voluntari au intervenit pentru evacuarea apei din 46 de case, anexe gospodărești, beciuri si subsoluri și înlăturarea a doi copaci. Intervențiile s-au desfășurat în 22 de localități din 16 unități administrativ teritoriale, a declarat Dorina Lupu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Botoșani.

În acest timp se execută misiuni de înlăturare a efectelor generate de ploile abundente în Coșula, Saveni, municipiul Botoșani. Opt echipe din cadrul ISU Botoșani sunt in teren pentru monitorizarea cursurilor râurilor care se află sub incidența codurilor de inundații.

 

Loading…