Știri locale

Iftime, ”palme” pentru Macaleți: ”Este o tragedie să nu fie CJ aici”

Unul dintre cei mai importanți oameni de afaceri din județul Botoșani a lansat un atac indirect la adresa lui Costică Macaleți, președintele Consiliului Județean Botoșani.

Omul de afaceri Valeriu Iftime, președintele Camerei de Comerț Industrie și Agricultură Botoșani și președintele Consiliului de Administrație al Grupului Elsaco, s-a declarat stupefiat de faptul că CJ-ul condus de pesedistul Costică Macaleți nu a aderat la asocierea autorităților din Botoșani și Suceava în cadrul Clusterului Regional Inovativ de Bioeconomie, prin care se încearcă atragerea de fonduri europene în vederea dezvoltării sectorului de procesare a produselor agricole și a industriei alimentare.



 

”Faptul că nu știm să ne asociem este cea mai mare problemă a noastră. Inovația este cea mai complicată. Inovația este singurul atribut care aduce valoare adăugată reală. Vine Suceava la noi acasă, iar la noi acasă nu suntem atât de deschiși. Noi așteptăm ca cineva să ne tragă de mânecă să mergem în forma asociativă. Este o tragedie să nu fie Consiliul Județean aici pentru că agricultura este în județ”, a declarat Valeriu Iftime.

Pe lângă primarii din Botoșani și Suceava, președintele Consiliului Județean Suceava, la întâlnirea din cadrul Clusterului Regional au participat oameni de afaceri precum Valeriu Iftime de la Elsaco, Gelu Tofan de la Grupul Tofan, Iulian Căzăcuț de la Doly Com, dar și reprezentanți de la Bermas, Facos și Produs în Bucovina.

Consiliul Județean Botoșani a refuzat să se asocieze în acest cluster anunțând că pregătește proiecte similare cu Iași și Vaslui, dar până acum nu a materializat nicio intenție.

 

loading…