FOTO-VIDEO Peste 300 de bicicliști din Italia, Germania și aproape toată România la MTB Maratonul Nordului

0

Comuna Pomârla, județul Botoșani, Nordul extrem al României, a fost gazda celei mai importante întreceri cicliste organizate în țară în această perioadă.

 

Peste 300 de bicicliști din aproape toată România, dar și din Italia și Germania s-au întrecut la MTB Maratonul Nordului.

Evenimentul a fost organizat de Asociația Nord și Primăria comunei Pomârla și a marcat și Centenarul Marii Uniri prin prezența sportivilor din toate regiunile istorice ale țării. 

 

Primarul Dumitru Chelariu a spus că sportivii au venit cu o zi înainte de competiție în campingul amenajat în zona centrală, iar cei din Timișoara, Sibiu și Cluj au plecat la o zi după încheierea concursului.

”Vom dezvolta acest maraton și îl vom face reprezentativ la nivel national. Anul viitor ne vom strădui să facem un circuit scurt pentru copii pe cele șapte hectare din centrul comunei, un circuit specific vârstelor mici. De asemenea, avem certitudinea participării a două echipe de profesioniști din Italia. Traseul de la noi, de la Pomârla este deosebit și a fost unanim apreciat de cunoscători. Este o onoare să fim vizitați de sportivi din atâtea județe ale țării și din străinătate”, a declarat Dumitru Chelariu.

Acesta a mulțumit voluntarilor care au participat la organizarea competiției și Asociației Nord pentru profesionalismul de care a dat dovadă.

 

loading…

 

Comunitatea locală a contribuit cu o sumă infimă pentru organizarea acestui tur ciclist cu participare internațională, mai puțin decât cheltuie în general primăriile pentru ziua comunei, dar câștigul de imagine a fost unul uriaș, cu o perspectivă extrem de sănătoasă pentru viitor.

Pe lângă câștigul de imagine, regiunea a avut și câștiguri materiale, având în vedere că cele câteva sute de persoane au plătit cazare și masă, la Pomârla fiind și câțiva producători de legume și procesatori de lapte din județ care au avut succes în vânzări.

Primarul Dumitru Chelariu susține, că față de 2017, ediția din acest an a avut o creștere de aproape trei ori din punct de vedere numeric, iar în 2020 se estimeazăcă 1000 de bicicliști vor lua startul celei mai nordice competiții destinate bicicliștilor, MTB Maratonul Nordului.

Acest maraton a făcut parte din festivalul Zilele Nordului, care a cuprins de la expoziții foto, la concerte și cinema în aer liber, cros, drumeții, ateliere de dezbateri.

SURSA FOTO-VIDEO: Primarul Dumitru Chelariu

 

  

Niciun comentariu

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *