Știri locale

FOTO-VIDEO Degustare de vinuri nobile, brânzeturi maturate și carne de vită maturată

Câteva zeci de persoane au participat la degustarea de vinuri nobile, bânzeturi și carne de vită maturată organizată la Restaurantul La Strada Botoașani.

 

Vinuri nobile de la Artech Wine prezentate de somelierul Daniel Haidarli, brânzeturi maturate de la cunoscutul producător local Solomonescu, prezentate de Carmen Solomonescu, carne maturată de la producătorul local Samcom AS și un desert cum doar la La Strada găsești au transformat seara de joi în una fabuloasă.

 

Loading…

Carmen Solomonescu a prezentat modul în care se maturează îndrăgitele brânzeturi produse la Miron Costin, comuna Vlăsinești, și beneficiile asupra sănătății, reprezentanții Samcom AS au prezentat maturarea cărnii de vită, iar somelierul Daniel Haidarli a încântat urechile celor prezenți cu poveștile a câtorva soiuri de vinuri nobile din Italia și Australia, despre cum pot fi acestea asociate cu carnea de vită și cu brânzeturile maturate de la Solomonescu.

”Sunt un fan al brânzeturilor maturate, iar la carnea de vită maturată merge un vin roșu dacă avem o carne mai în sânge și un vin alb dacă avem o carne bine făcută”, a spus Daniel Haidarli.

Desertul prezentat a fost o rețetă de cannoli făcută cu ricotta produsă de Solomonescu, preparat gătit de bucătarul Adi Cuciureanu de la Restaurantul La Strada. Prezentarea desertului a fost făcută de omul de afaceri Paul Tomescu, cel care deține Restaurantul La Strada.

Având în vedere interesul mare pentru acest eveniment și faptul că locurile s-au rezervat cu câteva zile înainte și au mai existat cereri până în ultimul moment, organizatorii vor anunța viitoarea dată a următoarei degustări.

Oameni de afaceri, tineri, viceprimari, au participat la această degustare unde unul dintre experimente a fost acela de a compara o carne nematurată de vită cu una maturată, în asociere cu o brânză maturată și un pahar cu vin pe măsură.

 

https://www.facebook.com/caliniuc/videos/2177624348937929/