FOTO Apa care arde de la Hlipiceni, exemplu de cum să-ţi baţi joc de resurse

0
Se vorbeşte din ce în ce mai mult de importanţa deţinerii de resurse, iar asta se pare că lasă indiferenţi pe mulţi dintre primarii din judeţul Botoşani. 
Marian Luchian, primarul comunei Hlipiceni, pare a fi un astfel de caz. Deşi are la puţin peste 100 de metri un izvor cu apă sulfuroasă, acesta nu doar că nu ştie să o exploateze turistic şi medical, nici măcar nu reuşeşte să păstreze curăţenia în zonă. 
Mormane de gunoaie zac lângă izvorul cu apă sulfuroasă care ar putea alina durerea bătrânilor din Hlipiceni şi poate din tot judeţul. 
Apa care arde de la Hlipiceni are proprietăţi curative, la fel ca şi cea de la Nicolina din Iaşi sau de la oricare altă staţiune de profil din ţară. Sătenii din Hlipiceni cară cu sticlele apa sulfuroasă pentru a se da la încheieturi şi în alte zone ale corpului în care durerile sunt prezente. 

„L-am rugat pe domnul primar să pună o ţeavă puţin mai sus să putem lua mai uşor apa pentru că acum eu, cel puţin, nu mă pot apleca să iau apă. Eu am spus, eu am auzit, iar domnul primar s-a făcut că nu ştie despre ce vorbesc. Acum câţiva ani mi-a ars casa şi am ars şi eu când am scos o butelie ca să nu explodeze. De atunci am tot avut dureri la picioare şi la mâini, dar m-am dat cu apă şi mi-au trecut”
, a spus Gheorghe, un bătrân de 82 de ani din Hlipiceni. 
Primarul Marian Luchian, a declarat că nu a mai trecut de două luni prin zona în care se află izvorul, şi că va desemna o persoană din cadrul Primăriei să treacă zilnic sau la câteva zile pentru a face curăţenie. 
„Organigrama la Primărie e mică, nu mai avem nici la ajutoare sociale oameni, dar voi trimite pe cineva să cureţe zona şi să menţină curăţenia acolo”, a declarat Luchian.  
 
banulbotosanean@yahoo.com
YM: banulbotosanean
(BanulBotosanean.ro)
 

{mc}

Niciun comentariu

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *