Știri locale

FOTO O carte este un dar pe care îl poți deschide iar și iar. Un grup de femei au dăruit cărți pentru 150 de copii

Comunicat OFSD Botoșani: Cu un singur gest au evadat într-o altă lume, mai frumoasă, mai colorată, mai veselă…cu prinți, cu zâne si eroi neînfricati.

 

O lume cuprinsă între coperțile unor cărți pe care orice copil ar trebui să le aibă, să le citească, să le trăiască magia.

Peste 150 de copii din  mediul rural au redescoperit bucuria poveștilor între filele unor astfel de cărți, pe care le-au primit în dar de la Organizatia Femeilor Social Democrate.

Au marcat în avans săptămâna Lecturii si a Cărții pentru copii, sărbătorită  anual la începutul lunii aprilie, printr-o acțiune caritabilă derulată în comuna Cristești.

 

 

loading…

 

 

Primii care au primit pachete cu cărți, creioane colorate si dulciuri au fost 50 de elevi si preșcolari din satul Unguroaia, care au fost încurajați să citească.

Astfel, copiii de la sate înțeleg, poate, mai bine sentimentul de prețuire față de carte, interesul pentru lectură și pentru educație.

”Cu ajutorul cărților copilul se dezvoltă, iar cu fiecare carte citită, cu fiecare informație culeasă, se formează ca personalitate care poate aprecia valorile umane si dirija sentimentele si emoțiile. Prin activitățile organizate se urmărește atragerea copiilor la bibliotecă pentru a descoperi plăcerea de a lectura o carte”, a declarat președinta OFDS Mioara Jurgiu.

Cărți, rechizite dar și alimente, îmbrăcăminte, încălțăminte și produse de uz personal au primit de la femeile social-democrate și 5 frați din comuna Cristești. Copiii, cu vârste cuprinse între  8 si 16 ani sunt elevi si sunt crescuți doar de mamă, într-o locuință mică, extrem de afectată, fără venituri si cu foarte multe lipsuri.

 

Loading…