Administrație Știri locale

Guvernul alocă 15 milioane de euro pentru achiziția de tramvaie noi în municipiul Botoșani

Viceprimarul social-democrat al municipiului Botoșani, Cosmin Andrei a anunțat astăzi că Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice a alocat 15 milioane de euro, finanțare din fonduri europene, municipiului Botoșani pentru achiziția a 9 garnituri de tramvai noi cu o lungime de 18 metri fiecare.  

Anul trecut, Guvernul a emis Ordonanța de urgență nr. 47/2018 privind stabilirea unor măsuri de urgentare a absorbției fondurilor europene pentru dotarea unităților administrativ-teritoriale cu mijloace de transport, în cazul municipiului Botoșani fiind vorba de tramvaie.

 

 

 

„În urma implementării acestui proiect în municipiul Botoșani, toți botoșănenii care vor circula cu tramvaiul vor beneficia de cele mai moderne condiții de transport la nivelul orașelor europene. Este un pas important pe care l-a făcut Guvernul prin aplicarea acestui proiect european la nivel administrațiilor publice locale din toată țara. Așa cum se poate observa, investițiile și prioritizarea alocărilor financiare nu țin cont de coloratura politică a primarului, ci doar de nevoile comunităților locale”, a declarat viceprimarului PSD al municipiului Botoșani, Cosmin Andrei.

 

 

 

Primăria Botoșani are obligația să colecteze date cu privire la traseele de transport public existente ce fac obiectul proiectului și să le pună la dispoziția Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice.

„Actualei guvernări i-a luat un an de zile să recupereze întârzierile lăsate, efectele delăsării guvernării lui Dacian Cioloș, să rezolve acreditarea Autorităților de Management necesare deschiderii de apeluri pentru depunerea de proiecte cu finanțare europeană. Atât eu, cât și colegii mei de la Ministerul Dezvoltării dorim ca fiecare localitate din fiecare județ, inclusiv din Botoșani să se integreze pe deplin în Europa. Pentru acest lucru avem nevoie de proiecte serios elaborate și de implicarea autorităților locale care să poată absorbi toate fondurile pe care le pune la dispoziție Guvernul și Uniunea Europeană. Primul candidat de pe lista PSD pentru alegerile europarlamentare, Rovana Plumb are o experiență dovedită în absorbția fondurilor europene. A reușit să acopere întârzierile lăsate de guvernarea tehnocrată și a dus gradul de absorbție la aproximativ 30%, iar în prezent România a obținut deja 9 miliarde de euro”, a declarat botoșăneanul Angel Gheorghiu, subsecretar de stat în Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice.

 

COMUNICAT DE PRESĂ LA COMANDA PARTIDULUI SOCIAL DEMOCRAT CMF 41190008