Administrație Știri locale

Federovici: „Drumul Botoșani-Ștefănești intră în ultima etapă de evaluare. Ministrul Transporturilor s-a ținut de cuvânt și a urgentat procedurile”

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a anunțat ieri că a fost depusă de către o asociere de firme de construcții o ofertă pentru refacerea drumului național DN 29D, Botoșani – Stefănești. 

 

Valoarea totală a investiției pentru reabilitarea drumului DN 29D Botoșani-Ștefănești este de 208.458.958 mii lei și presupune refacerea integrală a structurii rutiere, precum și realizarea a 5 poduri și 2 viaducte noi.

 



 

Având în vedere că drumul Botoșani-Ștefănești reprezintă principala legătură cu partea de est a județului, acest obiectiv este important atât pentru botoșănenii care locuiesc în localitățile traversate de acest tronson, respectiv Stăuceni, Victoria, Drislea, Trușești, Gurada și Cucuteni, cât și pentru toți cei care vor să ajungă la Vama Stânca Costești sau să aibă o rută alternativă către Iași. Domnul ministru Cuc s-a ținut de cuvânt, întrucât a promis când a venit la Botoșani că va accelera procedurile pentru avizarea acestui proiect de investiții care este de interes major pentru județul nostru, iar acum suntem în ultima fază de evaluare a ofertelor depuse de constructori. De asemenea, ministrul Transporturilor și-a respectat și angajamentul în ceea ce privește alocarea de fonduri pentru proiectarea şi începerea lucrărilor la această șosea”, a declarat președintele PSD Botoșani.

 

Obiectivul de investiții cuprinde modernizarea întregului traseu dintre Botoșani și Ștefănești, începând cu lucrările de consolidare, colectare și evacuare a apelor pluviale, lărgirea carosabilului și amenajarea de trotuare în localitățile traversate, precum și turnarea de covor asfaltic nou.

#investițiiBotoșani #DNBotoșaniȘtefănești