Administrație Știri locale

Până pe 14 octombrie primiți bani dacă vă duceți deșeurile electrice și electronice. Urban Serv are trei punce unde puteți lăsa gunoiul și să primiți bani

Orașe Curate, campania itinerantă ECOTIC, dedicată colectării echipamentelor electrice și electronice uzate din mediul urban, face o nouă oprire, de această dată, în Botoșani.

 

În perioada 1 – 14 octombrie 2019, ECOTIC în parteneriat cu Primăria Municipului Botoșani, APM Botoșani UrbanServ Botoșani, ELTRANS Botosani și Asociația Papucul Doamnei , încurajează cetățenii să predea corect spre reciclare deșeurile de echipamente electrice și electronice (DEEE), urmând ca pentru predarea de deșeuri intre 15kg si 35kg cumulate, să primească un tichet valoric de 10 lei, iar pentru deșeuri de peste 35 kg cumulate un tichte valoric de 20 de lei.

 



 

 

Centrele de colectare sunt:

  • Piața Agroalimentară – str. Varnav, nr. 22, parcare Piața Viilor (Luni, între orele 09:00 – 16:00)
  • Asociația nr. 36 (str. Aprodu Purice – spate Magazin Util Gara) (Marti și Joi, între orele 09:00 – 16:00)
  • Asociația nr. 63 (str. Independenței – vis a vis de Serconf) (Miercuri, între orele 9:00-16:00 și vineri între orele 9:00-13:30)

 

Totodată, locuitorii din Botoșani pot beneficia de un serviciu gratuit. Astfel, ridicarea deşeurilor de echipamente electrice şi electronice mari şi voluminoase se va face de la domiciliu, în baza unei programări prealabile la numerele de telefon 0231 517 007 sau 0747 081 027.

 

 



 

România, în calitate de țară membră a UE, are obligația să atingă o țintă de colectare de 45% a deșeurilor de echipamente electrice și electronice (DEEE) până în anul 2020. În acest sens, ECOTIC continuă eforturile de conștientizare în rândul populației.

 

„Încercăm să sensibilizăm locuitorii municipiului Botoșani asupra importanței colectării separate a deșeurilor reciclabile,  prin activități de informare/conștientizare, încurajându-i să predea în mod selectiv deșeurile care  pot fi reciclate, în special deșeuri de echipamente  electrice și electronice”, declară Bogdan Ciprian BUHĂIANU, director General URBAN SERV S.A. BOTOȘANI.

 

„Orașe Curate” este campania ECOTIC care urmărește acest obiectiv în mediul urban. Alături de autoritățile publice și de mediu locale, ECOTIC a informat și continuă să informeze locuitorii din zeci de orașe din toată țara asupra necesității colectării DEEE, punând la dispoziție puncte de colectare specializate.

 

În 2017 și 2018, ECOTIC a desfășurat peste 80 de campanii care au informat peste 550.000 de persoane.

 

 

Pentru mai multe detalii: www.ecotic.ro