Apel disperat pentru salvarea unei biserici zidite în 1640: ”E toamnă, plouă și noi avem în continuare un monument istoric în pericol”

0

O biserică monument istoric, zidită în 1640 pe fundația unui alt lăcaș de cult zidită în perioada domnitorului Ștefan cel Mare, riscă să se prăbușească în orice moment din cauza stării de degradare în care a ajuns.


Există proiect pentru lucrările de urgență care să salveze biserica Cuvioasa Parascheva din orașul Ștefănești, cel în care s-a născut marele pictor Ștefan Luchian, însă nu sunt fondurile necesare pentru aceste lucrări. 

Primarul Florin Buțura a lansat pe Facebook un apel la solidaritate prin care cere sprijinul atât a persoanelor fizice, cât și juridice, pentru salvarea bisericii monument istoric. 

  

”Dragii mei, vă invit cu drag să fiți parte la acestă lucrare și să dați vestea mai departe! Biserica noastră a așteptat destul. Avem proiectul, avem aprobarea de începerea lucrărilor și puțini bani. Lucrările nu mai pot fi amânate, de aceea fac apel la toți cetățenii de bună credință , să contribuim fiecare, cu ce putem, la renașterea acestui monument istoric . Orice ajutor ,de la persoane fizice sau juridice , este mai mult decât binevenit. În curând, Biserica Ortodoxă de pretutindeni o va prăznui pe Cuvioasa Maică Parascheva. Haideți s-o cinstim și noi, iar prin ajutorul pe care-l putem da, acest lăcaș, care-i poartă numele, să-și recapete funcționalitatea ! Vă mulțumesc pentru înțelegere și să ne vedem sănătoși la biserică, alături de părintele paroh HARAGA ZAMFIR, la slujba din ziua de 14 octombrie !

„Numai ce se înalţă cu trudă, prin jertfă, cu nenumărate greutăţi, are un înţeles şi un rost de durată”. (Gheorghe Brătianu)”, este mesajul postat de primarul Florin Buțura

 

”E toamnă, plouă și noi avem în continuare un monument istoric în pericol”, anunța în urmă cu câteva zile primarul orașului Ștefănești.

SURSA FOTO: contul de Facebook al primarului Florin Buțura

  

 

Niciun comentariu

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *