Administrație Politică Știri locale

BOMBĂ în PNL! Flutur vrea alegeri anticipate: ”În caz contrar PSD de la 14-15% se duce iar la 25%”

primarul Cătălin Flutur/ sursa foto: pagina de facebook Catalin Mugurel Flutur

Cătălin Flutur, primar al municipiului Botoșani la al treilea mandat și fost președinte al PNL, susține organizarea de alegeri anticipate și consideră că un guvern liberal minoritar va duce din nou PSD la peste 25% la următoarele alegeri parlamentare. 

Edilul-șef al municipiului Botoșani spune că un guvern minoritar al PNL după un dezastru lăsat în urmă de PSD nu va face altceva decât să repete greșeala dinaintea ultimelor alegeri parlamentare când s-a optat pentru un guvern tehnocrat, timp în care PSD a crescut spectaculos. 

Practic, Flutur are același punct de vedere cu liderul USR, Dan Barna, și este în opoziție cu poziția adoptată de PNL pe această temă.

”Ar fi ideal să avem alegerile locale și anticipatele în același timp. Cu 6 luni un guvern PNL sau de dreapta cum se prefigurează acum, fără susținere în parlament, vor  avea mari probleme. Este logic să cerem cu toții ca voința poporului exprimată la referendumul din vară, la europarlamentare și eventual la prezidențiale să aibă acoperire totală în ponderea din parlament. Este o mică capcană în care putem intra să mergem cu guvern minoritar, așa am intrat în 2016 cu guvern tehnocrat, vicepremier PSD, prefecții PSD. Am înghițit atunci gălușca… Anticipatele ar fi singurele care ar rezolva o problemă fundamentală, să ai guvern cu susținere în Parlament. În caz contrar vom fi șuntați și ne vom trezi cu cei de la PSD care au acum 14-15% că se duc iar la 25% până la vară”, a declarat Cătălin Flutur, precizând că nu face altceva decât să vorbească dintr-o experiență politică în care a observat strategia PSD de a se salva de la dezastru în alegeri.