Politică Știri locale

Șoptică, cel mai dur atac la PSD de când conduce PNL: ”Imaginea servilismului pur…. de un ridicol grotesc”

Vizita în Botoșani a candidatului PSD la funcția de președinte al României, Viorica Dăncilă, nu a rămas nesancționată de liderul PNL Botoșani, senatorul Costel Șoptică. 

Acesta, fost aliat cu PSD în USL, a avut cel mai dur atac la adresa social-democraților botoșăneni de când este președinte al PNL. 

Servilism, ridicol grotesc, disperare, sinucidere politică, pupături de mâini, fără pic de jenă sunt doar câțiva dintre termenii folosiți de Costel Șoptică pentru a descrie vizita lui Dăncilă și modul în care a primit-o echipa PSD Botoșani. 

 



 

Vă redăm integral atacul lui Costel Șoptică la adresa PSD Botoșani:  

”La PSD, penibilul depășește limita suportabilă pentru orice om cu o gândire normală și rațională. Asta am văzut și la ultima vizită la Botoșani a Vioricăi Dăncilă, vizită care face parte, de fapt, din turneul ei de retragere din funcțiile pe care, doar printr-un concurs nefericit de împrejurări, a ajuns să le ocupe. Pentru că ea va pleca, cât de curând, și din funcția de prim-ministru și din cea de președinte de partid, după pierderea alegerilor.

Mai toți psd-iștii sunt conștienți că e sinucidere politică să meargă la braț cu Viorica Dăncilă, însă, totuși, o fac, mai mult din disperare decât din convingere.

Imaginea servilismului pur. Asta reprezintă vizita premierului la Botoșani. Am văzut pupături de mâini și osanale de un ridicol grotesc. Am fost șocat să realizez, cum, fără pic de jenă, politrucii PSD se prosternează, pur și simplu, în fața tovarășilor care i-au aburcat pe funcții. În același timp, au obligat angajați ai statului, și aici etalon este vizita la Spitalul Județean, să se facă preș în fața celui mai dezastruos premier din istoria Românie.

Partidul acesta, felul în care el se manifestă, guvernarea aceasta a PSD, reprezintă coșmarul bunului simț, întruchiparea însăși a imoralității și culmea utilizării submediocrității ca măciucă politică. E un vis urât din care trebuie să ieșim cât mai repede. Botoșănenii știu însă să discearnă, nu se vor lăsa păcăliți”