Administrație Politică Știri locale

Achiței s-a dus cu dosarele drumurilor naționale din Botoșani direct la cel propus să devină ministrul Transporturilor 

Deputatul Cristian Achiței și Lucian Bode, ministrul Transporturilor

”Continuăm bătălia pentru infrastructura rutieră botoșăneană!”, a postat pe contul său de Facebook deputatul liberal Cristian Achiței

Acesta a luat dosarele celor mai așteptate investiții din infrastructura rutieră a județului Botoșani, drumurile naționale Botoșani-Ștefănești și Botoșani-Târgu Frumos, și s-a dus direct la Lucian Bode, cel propus pentru preluarea funcției de ministru al Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor și cel care a fost coleg cu parlamentari botoșănean în ultimii trei ani în Comisia de Transporturi a Camerei Deputaților.

 



 

 

”Am discutat concret cu viitorul ministru despre starea drumurilor naționale din Botoșani și sunt convins că a înțeles importanța acestora pentru județ și regiune. Intenția sa este aceea de a schimba radical stilul de lucru pesedist, care a făcut ca modernizarea drumurilor botoșănene să nu fie nici măcar începută după trei ani de guvernare sterilă, iresponsabilă și populistă. Asta presupune inclusiv schimbarea urgentă a stilului de lucru al funcționarilor din minister, obișnuiți de pesediști doar să argumenteze de ce nu se poate face o investiție sau alta, în loc să muncească pentru a găsi soluții legale pentru ca licitațiile să fie adjudecate și lucrările începute și apoi executate la termen”, a precizat Cristian Achiței. 

Deputatul botoșănean susține că statutul pe care îl au proiectele de modernizare a DN 28B Botoșani-Tg. Frumos și a DN 29D Botoșani-Ștefănești în programul de guvernare al PNL, acela de ”investiții în continuare”, cu finanțare asigurată de la buget. Referitor la acest gen de investiții, intenția declarată și asumată a Guvernului Ludovic Orban este de a le accelera.

 



 

 

”Am convingerea, așadar, că aplicarea de către PNL a unui nou mod de lucru la nivel guvernamental, eficient și determinat, este singurul mod prin care noi, toți botoșănenii, am putea asista cu bucurie anul viitor la începerea efectivă a lucrărilor la DN 28B Botoșani-Tg. Frumos și DN 29D Botoșani-Ștefănești. Spre deosebire de cei trei ani anteriori, de această dată cred că guvernul PNL chiar va demara modernizarea celor două drumuri, de care pesediștii botoșăneni, reprezentați în guvernele Grindeanu, Tudose și Dăncilă, și-au bătut joc, folosindu-le doar ca instrumente de propagandă pentru zeci și zeci de comunicate de presă mincinoase. Personal, așa cum am spus mereu în ultimii ani, am ca prioritate absolută a mandatului de deputat modernizarea Drumului Național Botoșani-Tg. Frumos. Voi face în continuare toate demersurile legale pe care le am la dispoziție în calitate de parlamentar pentru ca această investiție vitală pentru județul nostru, ca și cea privind Drumul Național Botoșani-Ștefănești, să poată fi realizate”, a concluzionat liberalul Cristian Achiței.